MLADEN BRŽIĆ MLAĐO

Umro je član klape Intrade. Kolege se oprostili od njega emotivnom objavom: ‘Ribar sam stari više neće zvučati isto...‘

Pamtit će ga publika sa svih nastupa i koncerata, sve do onog posljednjeg, prije niti dva mjeseca u Zagrebu

Mladen Bržić Mlađo

 Facebook/Tomislav Bralić i klapa Intrade

Preminuo je Mladen Bržić, član klape Intrade. Na službenoj Facebook stranici kolege iz klape su objavili emotivne riječi za oproštaj od Mladena.

‘Počivao u miru, naš Mladene. Ribar sam stari nikad više neće zvučati isto. Obitelj, pjesma i šala, a sve to isprepleteno, nosilo je našeg Mladena kroz život. Prekratak a bogat, ispunjen svime što je volio i čemu se predavao do kraja.

Voljeli su svi i njega, onako velikog, duhovitog, razgovorljivog, posebno zanimljivog kad bi pričao po svome, preškim govorom. I s onim širokim osmijehom, zaraznim smijehom, zezanjem najviše na vlastiti račun, dobroćudnošću i dobrotom.

Mlađo je uvijek bio spreman saslušati, ne osuditi na prečac, pokušati razumjeti i opravdati, biti čovjek. Pjesmu je prosipao gdje god i kad god je za to bila prilika. Jer mu je to bio gušt, jer će pivati, govorio je, dok god bude moći - stoji u objavi na Facebooku.

- U klapskom svijetu Mladen ostaje zapamćen kao izniman bas, baš kao i izniman čovjek, ljudina, kako bi sam za neke rekao. I neće ga pamtiti samo članovi nekadašnjih Zadarskih madrigalista i klapa Školjić, Maraska i Ankora gdje je pjevao do Intrada s kojima je od početka, od 1985.

Pamtit će ga publika sa svih nastupa i koncerata, sve do onog posljednjeg, prije niti dva mjeseca u Zagrebu. Pamtit će ga suborci iz Otočnog bataljuna u kojemu je bio već u listopadu 1991.god. i nadasve njegove Intrade, nakon vlastite, druga mu obitelj, u kojoj su svi vezani kadenom. Naš će Mlađo tamo gore naći svoju klapu, ljude po svojoj mjeri. Nama ostaje golema tuga što više nismo dio njegovog svijeta‘ - piše u objavi na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 18:28