MENTOR JE PONOSAN

Unatoč amputaciji, oduševila je savršenim tangom u ‘Plesu sa zvijezdama‘: Tko je Maja Drobnjaković?

Maja je prošle sezone bila gošća u emisiji, a uz mentora Marka čvrsto je krenula ove sezone - i to tangom

Maja Drobnjaković i Marko Mrkić

 Nova TV

Maja Drobnjaković i Marko Mrkić jedan su od plesnih parova koje gledamo u novoj sezoni showa "Ples sa zvijezdama", a u prvoj emisiji su otplesali strastveni tango te oduševili publiku i žiri. Ova 37-godišnja sportašica i profesorica kineziologije sudjelovanjem u emisiji želi pokazati ljudima da ništa nije nemoguće i usprkos tome što je zbog zloćudnog tumora ostala bez potkoljenice nastavlja impresionirati žiri, svoje kolege plesače, ali i inspirirati gledatelje diljem države.

Maja je prošle sezone bila gošća u emisiji, a uz mentora Marka čvrsto je krenula ove sezone tangom kojim su osvojili najviše bodova u prvoj emisiji nove sezone, točnije, 29. Također, ovo je bio prvi put da je Maja nastupila u plesnim cipelama na petu.

- Tako si se hrabro prepustila partneru, bilo je prekrasno. Ti si inspiracija u svakom pogledu. Dobrodošla natrag i sigurna sam da ćemo te gledati još jako dugo - istaknula je Franka Batelić, jedna od članica četveročlanog žirija.

- Ja bih te molio da naučiš sve muške i ženske zvijezde kako se drži u tangu - poručio je Marko Ciboci.

Kako smo već i pisali ranije, njen je cilj "motivirati gledatelje", a cijeli se svoj život bavi sportom, od streljaštva do atletike.

image

Maja u sklopu trkačkog kampa ‘START‘

Tomislav Kristo/Cropix

- Mislim da je iskustvo dugogodišnjeg bavljenja sportom uvelike utjecalo na rehabilitaciju i u tjelesnom i u psihičkom smislu. Život je prepun prepreka, uspona i padova, tužnih i sretnih trenutaka baš kao i sport. Nisam dopustila da amputacija za mene znači kraj. Ona je za mene postala neki novi početak - naglašava sportašica kojoj su potkoljenicu amputirali u veljači 2017. godine. No, već u travnju ona je hodala s protezom, bez pomoći štaka. Naime, kako je ispričala za Jutarnji još 2019. godine, za hodanje se koristi Össurovim stopalom Pro-flex XC, a za trčanje Össurovim Flex-runom.

image

Maja Drobnjaković

Luka Dubroja/

Zahvaljujući tim protezama, sasvim normalno funkcionira, kako u svakodnevnom životu, tako i u sportu i drugim životnim aktivnostima. Nastavila je trčati, planinariti, igrati paraodbojku kao članica Hrvatske ženske reprezentacije s kojom redovno nastupa na europskim i svjetskim prvenstvima.

- Najbolje je prihvatiti stvari što prije takvima kakve jesu i nadalje nastaviti živjeti punim plućima, koliko god možete - ističe Maja, koja je prihvatila svoj invaliditet i ne dopušta da je amputacija noge definira.

Za Jutarnji je podijelila i kako je odgajati sina, osmogodišnjeg Liama.

- Moj Liam je dijete koje odrasta uz osobu s invaliditetom i samim time je prepun empatije. Liam je također sportaš i odličan učenik prvog razreda, pristojan i marljiv i to je ono što mi je u ovom trenutku najbitnije. Neka samo bude svoj, razmišlja svojom glavicom a da pritom nikome ne šteti, ja ću biti zadovoljna - kaže Maja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 21:05