DOMENICA

UPOZNAJTE NOVU ZVIJEZDU NAJUSPJEŠNIJEG HRVATSKOG ESTRADNOG HITMEJKERA 'Moja pjesma 'Vidi se iz aviona' ima više od 5,5 milijuna pregleda na YouTubeu'

 'Ja sam sva u notama i glazbi, ali čak mi ni prisan odnos s Huljićima ne može garantirati uspjeh'
 Tom Dubravec / CROPIX

Mlada pjevačica u usponu Domenica Žuvela (25) nova je zvijezda našeg najuspješnijeg estradnog hitmejkera, menadžera i producenta Tončija Huljića, koji već godinama vodi karijere Jelene Rozge, Danijele Martinović, Doris Dragović, Minee, Petra Graše, grupe Magazin, Madre Badessa…

Domenica kaže da je rođena na najmuzikalnijem otoku, Korčuli, u Veloj Luci. Majka Romana i otac Lindo ime su joj dali po omiljenoj Zuccherovoj pjesmi, a i rodila se u nedjelju pa se sve poklopilo. Njezina mama, koja godinama pjeva u lokalnom sastavu, na Domenicu je prenijela ljubav prema glazbi.

Odgovorna učenica

- Mama me naučila prve melodije. Kao mala, sjećam se da smo zajedno slušale kasete, vraćale pjesme, opet ih preslušavale i zapisivale tekstove u bilježnicu. Vodila me često sa sobom na gaže, pireve i proslave. Obožavala sam njezine pripreme robe, šminke i frizure prije nastupa. Očito je da mi je ona usadila ljubav prema svemu tome - otkriva. Domenica priznaje da se u politiku ne razumije, “ipak sam ja sva u glazbi i notama”, a što se vjere tiče, može samo reći da vjeruje, ali će “to zadržati za sebe, ipak je to malo preosobno”. Osnovnu školu pohađala je na Korčuli i uvijek je bila odlična i odgovorna učenica. Znala je da prvo mora obaviti sve svoje obveze, a potom je slijedila igra i sve ostalo. Klavir je počela svirati tek u petom razredu osnovne škole u Blatu.

SPECIJAL_JL
Dugi Rat, 270418.
Pjevacica Domenica Zuvela pozira u prostoru nekadasnje tvornice Dalmacija u Dugom Ratu.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX

- Željela sam svirati klavir, a zbog kasnog upisa morala sam mnogo vježbati da nadoknadim propušteno. Nikad me roditelji nisu morali tjerati na vježbanje. Ponekad bih se izvlačila na talent i na sluh, ali do neke granice, a onda bih se uhvatila vježbanja. Sada kad radim u školi često me učenici podsjete na te slatke muke koje smo svi u glazbenoj školi prošli - govori Domenica koja je srednju Umjetničku školu pohađala u Dubrovniku.

- Nije mi baš bilo lako tako rano otići u novu sredinu, ali srećom tu je bio Ženski đački dom koji mi je bio veliki oslonac i potpora u svemu jer bi me nakon cjelodnevnih obaveza u školi navečer uvijek dočekao topli obrok i druženje s prijateljicama. U srednjoj školi pohađala sam dva smjera, teoretičar i solo pjevač. I imala sam puno dragih profesora koji su mi prenijeli znanje, ali i ljubav prema toj struci - nastavlja Domenica koja si je tijekom školovanja u Dubrovniku na ruci istetovirala skladbu omiljenog skladatelja, Chopinovu Fantaziju impromptu, koja je jedna od prvih skladbi koje je čula u glazbenoj školi.

Zauvijek povezana s Chopinom

- Fantazija impromptu urezala mi se u sjećanje, a moj završni rad srednje škole bio je o Chopinu, tako da sam tom tetovažom zatvorila to poglavlje života. S roditeljima imam prijateljski odnos i oni su uvijek poštovali moje želje. Naravno da sam to napravila u dogovoru s njima, nacrtala sam kako bi tetovaža trebala izgledati, a oni su odobrili. Imala sam fazu kada sam htjela imati puno tetovaža i pretvoriti se u slikovnicu, ali srećom zato postoje roditelji, da ti kažu da to nije nimalo dobra ideja - priznaje. Okidač za daljnji upis na glazbenu pedagogiju bio je trenutak kada je dobila zadatak voditi i dirigirati dječjem zboru pa je tako nakon završene srednje škole u Dubrovniku obrazovanje odlučila nastaviti u Splitu.

- Glazbena akademija u Splitu, smjer glazbena pedagogija, bila je jedini logični slijed i za mene jedini izbor. Sada me još samo magistarski rad dijeli od magistre glazbene pedagogije - kaže Domenica koja je uz studij uvijek nešto radila, najčešće pjevala i nastupala, a posljednje dvije godine radi u glazbenom vrtiću i podučava klavir.

SPECIJAL_JL
Dugi Rat, 270418.
Pjevacica Domenica Zuvela pozira u prostoru nekadasnje tvornice Dalmacija u Dugom Ratu.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX

- Volim svoj život u Splitu. Naravno da kad nešto voliš, za sve nađeš vremena. Uz studij sam pjevala i gažirala. I posljednje dvije godine ako ne radim u glazbenom vrtiću, onda nešto snimam, tako da sam stalno u nekom radu. Volim se osjećati korisno, ali opet volim ispuniti dan kavama s prijateljima, šetnjom u prirodi i uz more s mojom najvećom ljubavi, mojom pudlicom Zarom, koju posvuda vodim sa sobom. Nisam znala kolika je to zapravo ljubav dok nije ona došla - govori Domenica, kojoj se život počeo mijenjati kada je upoznala Huljićeve, prvo Hanu i Ivana, a potom i Vjekoslavu i Tončija.

- Hana i ja slušale smo dosta predmeta zajedno na Akademiji, tako smo se upoznale. Mislim da smo krenuli s pratećim vokalima Madre Badesse dok je još Petar Grašo bio član grupe - prisjeća se. Uz grupe Madre Badessa i Magazin, pjevala je prateće vokale za Petra Grašu, Doris Dragović, Jelenu Rozgu, Danijelu Martinović, Mineu, Jolu... Svi su ti izvođači Huljićevi pa je jasno da Domenica sve što je do sada postigla u karijeri duguje tom čovjeku i njegovoj obitelji.

SPECIJAL_JL
Dugi Rat, 270418.
Pjevacica Domenica Zuvela pozira u prostoru nekadasnje tvornice Dalmacija u Dugom Ratu.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX

Stečena obitelj

- Smatram ih svojom obitelji, onda znate kako je, ha ha. Imam povjerenja u njih i otvoreno pričamo o svemu što se događa. Početkom prošle godine s Hanom sam išla na tečaj šivanja. Bilo je to dok još nisam ni znala što me čeka nakon lanjskog ljeta pa smo planirale pokrenuti svoj modni brend. Za sada se držimo glazbe, ipak smo bolje u tome - napominje Domenica koja ne smatra da joj je suradnja s Tončijem Huljićem garancija za estradni uspijeh.

Lani u listopadu objavila je pjesmu “Vidi se iz aviona”, a prije mjesec dana pjesmu “Ljubavna limunada”.

- Da mi je netko rekao da će pjesma “Vidi se iz aviona” imati više od 5,5 milijuna pregleda na YouTubeu, ne bih mu vjerovala. Stalno radimo na novim pjesmama kako bih ove godine izdala svoj prvi album. Mislim da je u ovom poslu svaka sitnica odskočna daska, korak po korak, pjesma po pjesma, i sigurno će vrijeme pokazati svoje. Trenutno spremamo pjesmu za Splitski festival, koju ću pjevati u duetu s Damirom Kedžom, što me iznimno veseli - otkriva Domenica, koju je prošloga tjedna na Facebooku ishvalio veliki splitski estradni menadžer Ivica Bubalo koji je među ostalim napisao da Domenica ima sve preduvjete koje mora imati zvijezda.

- Lagala bih kad bi rekla da mi nije drago zbog tako lijepih riječi, ali generalno mislim da sam osoba koja čvrsto stoji na zemlji i sama sebi sam najveći kritičar. Sama sam svjesna da iza svega stoji veliki trud, mukotrpan rad i ljudi. U svakom slučaju, nadam se da će biti tako kako je gospodin Bubalo rekao.

SPECIJAL_JL
Dugi Rat, 270418.
Pjevacica Domenica Zuvela pozira ispred kafica Rivica u Dugom Ratu.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:23