‘SUPERPOTJERA‘

Uskoro kreće novi kviz na HRT-u: ‘Ovo nije neki spin-off, već logična ekstenzija Potjere‘

‘Ovo je večernja varijanta kviza s publikom u studiju, većim novčanim iznosima i grandioznijom scenom‘

Lovci, urednik i voditelj ‘Superpotjere‘

 Renato Branđolica za HRT

U nedjelju na HRT-u kreće novi kviz! U ‘Superpotjeri‘, koja starta 26. ožujka u 20.15 sati na HTV 1 je prvi put petero lovaca okupljeno u supertim. Samouvjereni do neba, svih petero rade kao jedan. Spremni su upustiti se u bitku sa svima koji dolaze. Stvorili su jedan od najmoćnijih kvizaških timova na planetu pa se postavlja pitanje: Tko ima sve što je potrebno da bi pobijedio lovce?

image

Lovci su spremni

Renato Branđolica za HRT

‘Superpotjera‘ (u izvorniku: Beat the Chasers) licencni je natjecateljski televizijski format kviza znanja u kojem natjecatelj najprije osigurava potencijalni novčani iznos u samostalnoj igri odgovaranja na pitanja s višestrukim izborom. Pod uvjetom da tijekom spomenute samostalne igre uspije osigurati određeni novčani iznos, nastavlja s natjecanjem u kojem ima priliku osvojiti novčanu nagradu igrajući protiv dva, tri, četiri ili svih pet lovaca. Lovci su: Sven Marcelić (kojeg su gledatelji imali prilike vidjeti u specijalnom izdanju ‘Potjere‘ emitiranom na Silvestrovo), te Morana Zibar, Krešimir Sučević Međeral, Mladen Vukorepa i Dean Kotiga.

- Koncept kviza je varijanta obrnute ‘Potjere‘. Dok u ‘Potjeri“ četvero natjecatelja igra protiv jednog lovca, a u ovoj situaciji petero lovaca igra protiv jednog natjecatelja. Lovci će rijetko kada igrati za 60 sekundi, dok će igrači igrati za 60 sekundi, tako da imaju neku prednost u vremenu - rekao je urednik i voditelj projekta Igor Grković, objašnjavajući koncept novog kviza, dodajući kako će ‘Superpotjera‘ sigurno naići na veliko zanimanje gledatelja.

- Ovo je večernja varijanta kviza s publikom u studiju, većim novčanim iznosima i grandioznijom scenom, a emitirat će se jednom tjedno poslije Dnevnika - kazao je Grković.

image

Lovci, urednik i voditelj ‘Superpotjere‘

Renato Branđolica za HRT

Voditelj ‘Superpotjere‘ Joško Lokas ističe kako je lijepo je raditi pred publikom u najvećem studiju HRT-a.

- Ovo nije samo spin-off već neka logična ekstenzija ‘Potjere‘, a riječ je o relativno novom formatu u svijetu nastalom 2020. godine. Drago mi je da je televizija prepoznala takvu kvalitetu, nadam se da ćemo napraviti taj posao onako kako naša složna ekipa radi već deset godina - govori Lokas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:05