BRAVO!

Uspjeh triljskog repera: Ovo je prvi hrvatski glazbenik na vrhu Billboard liste

Pjesma se nalazi i na #2 Youtube Trendinga i u Top 50 Shazam liste u Hrvatskoj

Grše na vrhu Billboard Croatia Song liste

 Press/

I to se dogodilo! Po prvi put je na prvom mjestu Billboardove top liste u Hrvatskoj osvanuo domaći glazbenik. Jer, najpopularnija pjesma u Hrvatskoj je ‘Mamma Mia‘, a izvodi je triljski reper Grše, vodeće ime nove generacije domaće hip-hop scene.

- Prvi put na #1 na Billboardu u Hrvatskoj, najslušanija pisma ovaj tjedan u državi i prvi Hrvat na #1 - ponosno je na društvenim mrežama objavio Grše, čiji se prethodni singl ‘Sip‘ nalazi na sedmom mjestu Top 10 Billboard Croatia Songs Charta.

image

Grše u Tvornici kulture

Marko Lopac/

Grše, čije je pravo ime Grgo Šipek, pažnju javnosti privukao je prije tri godine svojim debitantskim albumom ‘Tilurium‘, s kojeg se istaknuo singl ‘Badr Hari‘. Tada je zaokupio pažnju hip hop zajednice, a već 2021. izbacio je album Platinum, s kojim je pomeo streaming platforme. Izdanje se tada istaknulo kao ponajbolji hip-hop album te godine, a priznanje za svoj rad dobio je i u obliku nagrade ‘Rock off‘. Njegove pjesme ‘Mamba‘, ‘Highlife‘ ili ‘Sin City‘ imaju milijunske brojke slušanosti i pregleda videospotova na streaming platformama, a redom zauzimaju visoke pozicije digitalnih YouTube Trending i Billboard Croatia Songs chartova.

Nova pjesma ‘Mamma Mia‘ njegov je prvi ovogodišnji singl, a objavljena je neposredno pred nastup na rasprodanom festivalu ‘Drito iz Boćarskog‘, održanom sredinom travnja u Zagrebu. Prateći videospot približava se brojci od milijun pregleda na YouTubeu te se trenutno nalazi i na drugom mjestu You Tube trendinga u Hrvatskoj.

- Presretan sam, ponosan sam na cijelu ekipu koja je sudjelovala na ovom projektu i na to što smo ostvarili ovakav uspjeh - kaže Grše.

U narednim mjesecima pred njim su i iščekivani nastupi na Sea Star Festivalu u Umagu, Zagreb Beer Festu, Dritu iz Osijeka, te EXIT Festivalu. Uz to, pred njim je još i pokoji odlazak na sud, zbog tužbe Zorana Mamića, koju je Mamić protiv Grše i Vojka V podigao zbog skladbe ‘Mamići‘, odnosno stihova ‘Vadi se kesica, počinje presica, Zdravko i Zoki, stalno na koki... Idemo tvrdo ka Mamići, eura brdo ka Mamići, uzmemo paricu, prijeđemo granicu...‘ Podsjetimo, Zoran Mamić od repera je tražio ispriku, no nije je dobio jer su oni izjavili kako se ne osjećaju krivima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:11