MEDIJSKA NAGRADA

Uživo iz backstagea Zlatnog Studija: ‘Na pozornicu se popela i Severina, sprema se veliko iznenađenje‘

Šestu dodjelu Zlatnog Studija otvorit će u 20.15 na HTV-u spektakularna instrumentalna izvedba Rundekovog klasika ‘Apokalipso‘

Severina

 Darko Tomas/Cropix/Cropix

Svi na pozicije! - zaorio se glas asistentice redatelja Ane Tilić najvećim HTV-ovim studijem "Anton Marti". Petak je, večer uoči dodjele najveće medijske nagrade Zlatni Studio i treba odraditi kontinuiranu probu, dakle sve ono što je osmišljavano mjesecima i intenzivno uvježbavano prethodnih dana - sklopiti u jednu cjelinu.

Bend predvođen glazbenim producentom Antom Gelom već je spreman na pozornici i lagano se zagrijava, baš kao i gudači, sve zajedno 30-ak glazbenika. Zadnji prezenteri i izvođači među kojima i Sanja Doležal i Severina ulaze u studio, a kako tko pristigne čestita Matiji Cveku i Eni Jurišić na netom osvojenoj Cesarici. Sada je ovaj mladi duet u još jednom iščekivanju jer prošli su kao nominirani u čak tri kategorije Zlatnog Studija, Cvek za Pjevača godine, Eni Jurišić za Novo lice, a zajedno pretendiraju i za Hit godine s pjesmom "Trebaš li me".

image

Severina uvježbava večerašnji nastup

Darko Tomas/Cropix/Cropix

Dok se svi smještaju na svoja mjesta, voditelji Jelena Glišić i Mirko Fodor zauzimaju svoje pozicije, a redatelj Ivan Miladinov iz režije daje znak da se krene.

Kreće uvodni, spektakularni glazbeni broj "Apokalipso" u instrumentalu koji će otvoriti šestu po redu dodjelu Zlatnog Studija, ciljano odabranu, jer ta se pjesma Darka Rundeka "rodila" prije 25 godina, kada i Jutarnji list. Akcent je na plesačima, impresivnoj točki koju je osmislila koreografkinja Paula Tonković. Njihova izvedba izaziva spontani pljesak u studiju, no moraju je još nekoliko puta ponoviti jer pazi se baš na svaki detalj. Kada ih redatelj napokon pušta s pozornice, mikrofon uzimaju Glišić i Fodor, a pridružuje im se i Piko Bodljić, točnije jedna naša zvijezda u kostimu koji je idejno rješenje umjetnice i kazališne kostimografkinje Ane Trišler, a tijelo je izradio njezin kolega Zlatko Lovrić. Piki Bodljiću je bez sumnje najtoplije u ionako toplom studiju, jer mu je kostim dobro "potfutran", no čini se da sasvim solidno to podnosi jer je posve uživljen u ulogu najdugovječnijeg Studijevog kolumniste.

image

Tara Tahller i Lovro Juraga

Darko Tomas/Cropix/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix/Cropix
image

Ante Gelo

Darko Tomas/Cropix/Cropix

Na redu je improvizacija dodjele nagrada, a kao prva prezenterica voditeljima se pridružuje glumica Nataša Janjić Medančić zadužena za kategoriju film. I tu kreće interna zezancija, jer asistent redatelja Adil Džanković - Džanki najčešće mora odglumiti slavodobitnika i "preuzeti" nagradu. Počnu ga prozivati svim mogućim izvedenicama njegova imena od Jimmy do Giuliano Đanković, a ta zafrkancija itekako dobro dođe nakon napornih cjelodnevnih proba. Scenom koju je osmislio Dragutin Broz niže se red pjesme, red "dodjele" nagrada i za svaku od nosećih kategorija drugo zvjezdano prezentersko ime.

Tako gledatelji danas u prijenosu uživo na Prvom programu HTV-a od 20.15 mogu očekivati Anu Begić Tahiri u ulozi prezenterice za kazalište, Editu Lucić Jelić za radio, Lovru Juragu i Taru Thaller za novouvedenu kategoriju TikTok - lice godine, a Miju Kovačić i Andriju Jarka za televiziju.

image

Priprema uvodne točke

Darko Tomas/Cropix/Cropix
image

Aljoša Šerić i Marinko Colnago

Darko Tomas/Cropix/Cropix
image

Sanja Doležal, Antonia Matković Šerić, Marinko Colnago i Aljoša Šerić

Darko Tomas/Cropix/Cropix

- Sada sam prezenter i to mi je čast, jer volim ovaj show. Od prvog dana govorim da je Zlatni Studio jedan vrlo korektan i pošten izbor. Ovdje ti ne pomažu mašinerije, nego ljudi koji te vole, cijene, poštuju, baš moraju "klikati" da bi ti dali glas. Upravo zato mislim da je ovaj izbor najbolji. I čast je osvojiti i jedan Zlatni Studio, a kamoli ne četiri - govori Jarak, novinar RTL-a koji na polici ima upravo toliko osvojenih Zlatnih Studija baš kao i njegov kolega Zoran Šprajc. Pitamo ga ima li kakav predosjećaj, hoće li ga Šprajc preteći?

- To mi je teško reći. Jer on ih ima toliko kad se zbroje osvojeni za emisije i vođenje, a ja pojedinačno u kategoriji novinara. Stalno oko toga raspravljamo. A sada što se tiče prognoza stvarno ne znam jer sam loš prognozer. Mislim da je konkurencija Dnevnik Nove TV, Stanje nacije i Stani na otoku jaka i tko god pobijedi u kategoriji TV emisije bit će zasluženo. Znam ako Šprajc osvoji Zlatni Studio da će držati govor 15 minuta, ali ja sam tu da ga maknem s bine. Ionako ću ga onda morati slušati cijelu godinu - uz smijeh uzvraća Jarak.

image
Darko Tomas/Cropix/Cropix
image

Tara Thaller i Lovro Juraga

Darko Tomas/Cropix/Cropix
image

Plesači na stageu uvježbavaju svoj nastup

Darko Tomas/Cropix/Cropix

Ubrzo na scenu stupa grupa Pavel sa Sanjom, Marinkom i Zecom, jer su nominirani za pjesmu "Dani koji sjaje".

- Prije svega je prekrasno i počašćeni smo što smo među troje nominiranih. Zaista je izvanredna Aljošina pjesma, čim smo čuli demo snimku rekli smo to je to, onako retro, a moderna produkcija. Lijepo smo se družili u studiju i na snimanju spota, a ove nominacije su kao neka kruna za tu pjesmu. Jaka je konkurencija, ali već biti među tri nominirana za nas je jako, jako lijepo - kazala je nakon nastupa Sanja Doležal.

Kao zadnja prezenterica stiže naša glazbena diva Jasna Zlokić. Vrlo brzo kreće spontano zafrkavanje između nje i nominirane Zorice Kondže koja sjedi u publici, što dodatno izaziva smijeh.

image

Jelena Glišić i Mirko Fodor

Darko Tomas/Cropix/Cropix

- Ovo su krasni događaji, kreativni i napeti momenti. I stimulirajući, jer svatko želi neku potvrdu svog rada tijekom godine. Lijepo je, makar malo iscrpljujuće zbog proba, ali sve drugo je jako fino i potrebno. I dobro bi bilo da i češće imamo neka glazbena zbivanja, lijepe večeri poput ove - zaključila je za kraj Jasna Zlokić.

image

Zlatni Studio

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:17