PJESMA 'LOŠ TRENUTAK'

VANNA SNIMILA SPOT U GORSKOM KOTARU 'Zbog idealne scenografije vrijedilo je smrzavati se na snimanju u Hlevcima'

 
Vanna

Pjesma “Loš trenutak” koju je naša poznata glazbenica Vanna izvela u finalu popularnog showa “The Voice” u duetu s finalistom iz svojeg tima Filipom Rudanom, ovih je dana dobila i spot snimljen u bajkovitoj Casi Nube u Hlevcima, u živopisnom krajoliku Gorskog kotara. Za pjevačicu, koja godinama slovi za jedan od najljepših glasova domaće scene, upravo ta pjesma ima posebno značenje, jer ju je, uz još nekoliko uspješnica s aktualnog albuma “Izmiješane boje”, sama napisala.

Casa Nube

- Istina, ta mi je moja pjesma osobito draga, nastala je vrlo brzo, u jedno hladno zimsko jutro, kada sam razmišljala o nekim ljudima i odnosima s njima. Odlučila sam je snimiti na diktafon mobitela i nakon toga se nije puno promijenila u procesu stvaranja. Bilo mi je vrlo važno i da se mom producentu Goranu Kovačiću iskreno svidjela od prve, pa je možda i zato napravio tako sjajan aranžman za nju, koji je prilično tipičan i za ostale balade s albuma ‘Izmiješane boje’ - klavirska ili gitarska osnova, nenametljiv groove i raskošne orkestracije snimane uživo. Dobivam puno lijepih komentara na tu pjesmu i to je zasigurno najveća nagrada koju mogu dobiti - objašnjava Vanna. A upravo je zbog atmosfere same pjesme raskošna vila u srcu Gorskog kotara bila idealna scenografija.

Sjajan duet

- Tu prekrasnu kuću, uklopljenu u divlju prirodu Gorskog kotara, preporučila mi je Iva Radić i već po slikama znala sam da će idealno dočarati atmosferu sjete i melankolije kojom odišu tekst i melodija. Snimanje je prošlo gotovo idealno jer je Dario Lepoglavec brz i pripremljen majstor svojeg zanata, pa mi ni smrzavanje u haljinama na hladnom vjetru nije toliko teško palo. Moja standardna ženska ekipa iz salona Ruža i vizažistica Sanja Agić pobrinule su se da izgledam pristalo, u nekim kadrovima nosim i prekrasnu haljinu Matije Vuice i nadam se da će se sve to ljudima svidjeti - ispričala je Vanna.

Upravo je duet s Filipom Rudanom, velikim favoritom ovogodišnjeg Voicea, pjesmi “Loš trenutak” dao novu i jedinstvenu dimenziju, pa nije isključeno da bi se još koji put mogla izvesti u tom aranžmanu. Dapače, kako kaže Vanna, kad je čula kako je Filip pjeva, požalila je što i u originalu nije snimljena u formi dueta.

Njezino prvo sudjelovanje u Voiceu u ulozi mentorice za Vannu je bilo iznimno iskustvo, a odličan odnos između mentorske četvorke nastavio se i nakon što su se kamere ugasile i finale iznjedrilo trećeg pobjednika u nizu. Pjevačica ne skriva koliko je uživala, ali ni koliko joj je u nekim trenucima bilo teško.

- Istina, za mene je taj zadatak mentora u showu ‘The Voice’ često prelazio granice još jednog zadatka. Naprotiv, bila sam tome izuzetno posvećena jer ionako ne bih znala drugačije s obzirom na to da se radilo o mladim i talentiranim ljudima koji su puno očekivali i od showa, i od glazbe, i od mene, nadam se. Ja sam također bogatija za jedno dragocjeno iskustvo iako mi je na trenutke bilo emotivno iscrpljujuće. I da, naravno da bih voljela na neki način sudjelovati u razvoju Filipove karijere jer mi je nelogično prestati se brinuti samo zato što je show završio. A što se ostalih kolega mentora tiče, bilo nam je sjajno i upravo dogovaramo neko zajedničko okupljanje - otkriva glazbenica.

Vanna

Slijede koncerti

Osim same pjesme “Loš trenutak”, Vanna se može pohvaliti iznimnim uspjehom aktualnog albuma koji čine brojni hitovi koje je publika itekako prihvatila, pa je tako pjesma “U tebi” obilježila 2019. godinu kao jedna od top tri najemitiranije pjesme domaćeg radijskog etera. Album “Izmiješane boje” dobio je i svoje LP izdanje, ali i dvije nominacije za Porin.

- Jako sam ponosna na taj album i drago mi je da je osvojio nominacije za Porin u kategorijama najboljeg albuma i najboljeg pop-albuma. To je za mene novost i razlog za sreću jer su na tom albumu uglavnom moje autorske pjesme, koje su ljudi jako dobro prihvatili. Možda se upravo zato i publici čini da nudim nešto novo i svježe, jer dolazi iz moje glave. Naravno da sam itekako zahvalna i mom prijatelju Anti Pecotiću na dvije sjajne pjesme, Aljoši Šeriću na jednoj i mojim Koprivničancima Marku Košutiću i Izabeli Tot, kojima sam se malo autorski umiješala u pjesmu ‘Podravina moja spi’. Naravno, tu su i brojni instrumentalisti i producenti Goran Kovačić i Ante Gelo te Shalla za pjesmu ‘Tragom tvojih tragova’ - nabraja Vanna.

Na pitanje što se novo kuha u njezinoj glazbenoj kuhinji, pjevačica kroz smijeh odgovara: - Koncerti! Ali to ne bi trebala biti novost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 07:33