BORNA I SINIŠA

VARAŽDINAC I OSJEČANIN RASTURILI LOVCA MEĐERALA 'Osvojili smo 170 tisuća kuna u ‘Potjeri’, ali to sada nemamo gdje potrošiti'

 
 HRT

Zanimljivo je u utorak bilo gledati “Potjeru”. U popularnom HRT-ovom kvizu natjecatelji Borna Antončić (22) iz Varaždina i Siniša Grgurić iz Osijeka (56) u završnoj su potjeri imali 13 koraka prednosti ispred lovca Krešimira Sučevića Međerala.

Kroz čitavu emisiju su pokazali solidno znanje i kući odnijeli ukupno 170 tisuća kuna - 85 po glavi - dok je Krešo u završnoj potjeri imao “samo” deset točnih odgovora.

Prije završne potjere, Grgurić je u svom nastupu odabrao “višu igru” te osvojio 70 tisuća kuna dok je Antončić također odabrao “višu igru”, priskrbivši tako zajedničkom fondu 100 tisuća kuna. Nije to malen iznos, a u doba nevolje s koronom pravo je pitanje - gdje će ga potrošiti?

- Trenutno nigdje jer smo svi u kućama. Nisam stigao ni razmišljati o tome. Nemam neki veliki plan, ali vjerujem da ću otići na neko putovanje. Treba pomno sve isplanirati, puno je to novca - rekao nam je Antončić, student medicine i pasionirani pub kvizaš, dodavši kako planira još malo proputovati Europom, a oduvijek je htio vidjeti i Havaje. Možda se i odluči na to kada prođe ova kriza, kaže Antončić koji s društvom na pub kvizovima nastupa barem jednom tjedno.

- U Zagrebu je to popularan format, i može se igrati svaku večer na nekoliko mjesta. Kod pub kviza važan mi je element druženja, a i svaki put naučim nešto novo - rekao nam je Antončić, koji je na HRT-ovoj “Potjeri” debitirao na televizijskom kvizu.

Natjecatelj Siniša Grgurić prekaljeni je TV kvizaš i inženjer poljoprivrede, zaposlen u državnoj agenciji na području ruralnog razvoja. Iza sebe ima barem desetak nastupa u raznim kvizovima (na “Milijunašu” je svojedobno uzeo 125.000 kuna), a kaže kako kvizove voli jer “tako naplaćuje znanje koje je skupljao godinama”.

- Emisija je bila dobra, bili smo solidna ekipa, dečki su imali visoko znanje. Kod nekih je nedostajalo televizijskog iskustva, bilo bi manje treme. No, svi su se na kraju pokazali, pa i dečki koji su ispali. Borna je bio jako, jako dobar i dobro se snašao s obzirom na to da mu je to bio prvi nastup - rekao nam je Grgurić, dodavši kako ni on, s obzirom na situaciju, još nije razmišljao o tome gdje će potrošiti osvojen novac.

- Čekat će ljeto, valjda ćemo se tad svi moći kretati, pa ćemo se otići rekreirati na neko ljetovanje - komentirao je Grgurić uz smijeh, dodavši kako nije sve u novcu.

- Ostani zdrav - poručio je pa se vratio na sam format “Potjere” koji je, kako kaže, dobar za publiku.

- To je format koji zahtijeva brzinu, znanje, snalaženje, određene socijalne vještine, komunikaciju... Kada se gleda na televiziji, možda izgleda jednostavan, no u stvarnosti je drugačije. Televizijska ekipa koja radi emisiju je odlična, Joško Lokas je dobar voditelj, lovci su zanimljivi, tako da čini mi se kako smo svi zajedno pokazali znanje, ispunili uloge i zabavili gledalište, što je najvažnije - zaključio je Grgurić.

S HRT-a javljaju kako je zbog Covida-19 nemoguće organizirati nova snimanja popularnih kvizova.

- Emisije ‘Potjere’ emitirat će se do 2. travnja, a ‘Milijunaša’ do 30. travnja. Kako sada stvari stoje, pretpostavljamo da nam do kraja sezone slijede reprize. Naime, zasad je nemoguće organizirati nova snimanja dok traju mjere najstrožeg socijalnog distanciranja. U tom smislu naravno da je važno zaštititi ljude koji rade na tim projektima, ali još je važnije osigurati stopostotnu sigurnost natjecateljima - rekli su s HRT-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:49