DOBRA KONKURENCIJA

Večeras dodjela Emmyja na HRT-u: Korkut, Sinovčić i Picula otkrit će nam tko će dobiti nagrade

Ove je godine domaćin svečanosti NBC, a događaj se priređuje iznimno u ponedjeljak jer NBC nedjeljom prati utakmice američkog nogometa

Emmy statua

 Mark Ralston/Afp/Profimedia

Večeras, s početkom u 0.50 sati na HTV2 kreće prijenos 74. dodjele nagrade Emmy, najpoznatije nagrade za televizijska ostvarenja. U svečani prijenos dodjele nagrada nas uvode komentatori u studiju HRT-a Nenad Korkut, Dean Sinovčić i Boško Picula.

Svečana večer bit će održana u Microsoft Theatreu u Los Angelesu.

Novi je domaćin priredbe Kenan Thompson. I sam dobitnik nagrade Emmy, trenutačno je najdugovječniji dio ekipe showa ‘Saturday Night Live‘, a ovaj show mu je i donio nagradu, dok je prošle godine bio nominiran za vlastitu humorističnu seriju ‘Kenan‘.

Ove je godine domaćin svečanosti NBC, a događaj se priređuje iznimno u ponedjeljak jer NBC nedjeljom prati utakmice američkog nogometa.

O nagradama odlučuje oko 20 tisuća članova Američke akademije televizijskih umjetnosti i znanosti (ATAS), a najviše nominacija, njih 25, ima serija ‘Naslijeđe‘, koja bi mogla ponoviti uspjeh iz 2020. kada je osvojila nagradu za najbolju dramsku seriju. Njezinoj su trećoj sezoni ove godine suparnici serije ‘Better Call Saul‘, ‘Euphoria‘, ‘Ozark‘, ‘Severance‘, ‘Stranger Things‘, ‘Yellowjackets‘ i - južnokorejska ‘Squid Game‘ koja je s ukupno 14 nominacija postala prvom serijom snimljenom izvan engleskog govornog područja nominiranom za najbolju dramsku seriju.

Kuriozitet je što je ove godine za nagradu ponovo nominiran i jedan bivši američki predsjednik. Barack Obama nada se priznanju u kategoriji najboljeg naratora za dokumentarnu seriju o američkim nacionalnim parkovima ‘Our Great National Parks‘, čime se nadovezao na svog nasljednika u Bijeloj kući Donalda Trumpa koji je prije zavrijedio dvije nominacije za Emmy za show ‘The Apprentice‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:15