MAMA SE HVALI

Velik uspjeh i slavlje u obitelji Martine Tomčić: ‘Pijana sam od sreće i ponosa!‘

Martinina kćer postala je državna prvakinja u kategoriji jazz solo mlađe mladeži, a majka je veoma ponosna

Martina Tomčić

 Press

Operna pjevačica Martina Tomčić ponosna je majka jer je njezina kći Rebeka Moskaljov postala prvakinja na Državnom prvenstvu u umjetničkim plesovima u koje pripadaju jazz, balet, modern i showdance.

Rebeka je postala državna prvakinja u kategoriji jazz solo mlađe mladeži kao djevojčica od 13 godina.

"Osjećam se prvenstveno jako ponosno i sretno zbog toga što je sportski ples kod nas još uvijek sport koji je nekako marginaliziran, iako se radi o sportu koji je priznao Hrvatski olimpijski odbor. Ali ta djeca ulažu gotovo svakodnevno po nekoliko sati u treninge, vrlo je malo beneficija koje oni dobivaju, jako je malo razumijevanja od škole, a zapravo je to njihova životna strast i ono što ih pokreće", započela je Martina za Dnevnik.hr.

"I nitko od te djece, bilo ih je stotine iz različitih klubova iz Hrvatske, to uopće ne vidi kao nekakvu osobnu žrtvu, već kao smisao svog života. Kao roditelj promatrati koliko se oni zapravo izgrađuju u nevjerojatno otporne i snažne ljude, jer u tom je sportu prisutna jaka i teška konkurencija, tu su problemi s kojekakvim ozljedama, stizanje između svih životnih obveza, škole, testova, izostanaka i onda zapravo kad uspiješ ostvariti tako veliko postignuće, onda i kao roditelj dobiješ novi zalet da i dalje voziš, šivaš kostime, organiziraš putovanja, da budeš i dalje djetetu podrška jer ono osim što se plesački razvija, njima to razvija i osobnost i to je sasvim nešto dobro za njihovu budućnost", nastavila je.

"Vratila sam se nakon tri dana u Zagreb i doista se osjećam pijanom od sreće i ponosa, iako život je okrutan i već krećemo u svakodnevnu rutinu - škola, treninzi, mamin posao, ali još ću si uzeti malo vremena da uživam u toj vrsti ‘pijanstva‘", rekla je Martina.

Uspjehom svoje kćeri mama se pohvalila i na Instagramu gdje je objavila nekoliko Rebekinih fotografija s natjecanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 11:50