ZABAVA U NOVOJ TV SHEMI

VELIKA ROŠADA NA HRT-u: TARIK FILIPOVIĆ VRAĆA SE U KVIZ 'TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ' 'Žao mi je što ću morati reći zbogom Potjeri'

Premda je proljeće u punom zamahu, na HRT-u se već uvelike spremaju za predstojeću jesensku televizijsku shemu u sklopu koje se u velikom stilu vraća mnogima omiljeni kviz ‘Tko želi biti milijunaš?’.

Ovaj kviz na HRT-u se prikazivao osam godina, od 2002. do 2010., a kroz sedam uspješnih sezona u sklopu kojih je emitirana 521 emisija, postao je jedan od najgledanijih televizijskih formata u nas. O uspjehu naše inačice kviza svjedoči i to što je prema ocjeni Celadora hrvatska verzija bila jedna od najboljih verzija između 120 koje su se dotad emitirale diljem svijeta. Voditelj kviza ‘Tko želi biti milijunaš?’ bio je sjajni Tarik Filipović, koji nikad nije krio da mu je vođenje ove emisije mnogo više od poslovnog angažmana.

- Taj kviz bio je godinama dio mog života, a stvarno sam uživao radeći ga. S vremenom mi je ova emisija postala mnogo više od poslovnog angažmana, a veliko mi je zadovoljstvo što je to prepoznala i publika i moji šefovi koji su mi ponovno pružili priliku da vodim ovaj televizijski format - kaže Tarik Filipović, koji je po ocjenama mnogih jedan i jedini pravi nasljednik legendarnog voditelja kvizova Olivera Mlakara. Nije stoga čudo što su ga s HRT-a po završetku prikazivanja kviza ‘Tko želi biti milijunaš?’ odmah angažirali kao voditelja kviza ‘Potjera’, koji se na našoj javnoj televiziji prikazuje od 2013. godine, a trenutno se emitira njegova šesta sezona, u sklopu koje će se ovog vikenda snimati osamstota emisija.

No, Tarik, kako sada stvari stoje, najvjerojatnije u ovom kvizu neće dočekati sedmu sezonu. - Žao mi je što ću najvjerojatnije morati kazati ‘zbogom’ ‘Potjeri’, ali svjestan sam da ne mogu istodobno voditi i ‘Potjeru’ i ‘Milijunaša’. Razuman sam čovjek i kao takav shvaćam da bi to bilo puno previše, a zbog toga bih patio i kao glumac. Ponovit ću: žao mi je što odlazim iz ‘Potjere’, ali bilo bi mi još više žao da ne vodim ‘Milijunaša’. ‘Potjera’ je sjajan kviz, s izuzetnim natjecateljima, fenomenalnim lovcima... Falit će mi svi oni - kaže Tarik, koji ne zna tko će ga na jesen zamijeniti u ‘Potjeri’.

Nedoumica

Tko će biti voditelj ‘Potjere’ umjesto Tarika Filipovića, ne znaju sa sigurnošću još ni njegovi šefovi.

- Razgovaramo, razmišljamo, definitivnu odluku još nismo donijeli - kažu nam Igor Grković, urednik kviza ‘Potjera’ i Mario Sedmak, urednik programskog dijela Zabava na HRT-u.

No, mi neslužbeno doznajemo koja su imena u igri. Tako se među ljudima koji bi umjesto Tarika Filipovića mogli od jeseni voditi ‘Potjeru’ spominju Barbara Kolar, Daniela Trbović, Mirko Fodor i Joško Lokas. - Barbara je televizijska voditeljica od formata, u showu ‘Zvijezde pjevaju’ ponovno je pokazala da se sjajno snalazi u nepredviđenim situacijama, da brzo, duhovito i spontano reagira. Međutim, vođenje ‘Potjere’ je rudarski posao, u sklopu kojeg se u četiri dana snima i po osam emisija i pitanje je bi li to, s obzirom na Barbarine radijske angažmane, bilo izvedivo - kaže naš izvor, koji hvali i Barbarinu kolegicu Danielu Trbović:

- Daniela također spada među naše najbolje voditeljice, a trenutačno je angažirana u emisiji ‘Žene povjerljivo’ i ‘Dobro jutro, Hrvatska’. Tijekom šest godina emitiranja kviza ‘Najslabija karika’ postala je zaštitno lice tog formata, a ulogu stroge voditeljice odjevene u crno dodatno je razvila dodavši joj ironijske elemente - podsjeća naš izvor s HRT-a.

U kvizovima se već dokazao i Joško Lokas, kojeg također spominju kao mogućeg novog voditelja ‘Potjere’. Trenutno ga na TV ekranu gledamo u kvizu ‘Šifra’ (koji se od jeseni više neće emitirati), no on je s kvizovima startao još 1997. godine kada je na HRT-u vodio mnogima dragi ‘Upitnik’, koji je trajao sve do 2004. godine. Nakon toga vodio je i kvizove ‘Izazov’ i ‘Diplomac’.

Snalažljivost

- Kao mogući Tarikov nasljednik u ‘Potjeri’ tu je još i prekaljeni Mirko Fodor, čovjek za kojeg je Alen Đurica svojedobno kazao da ga možeš spustiti padobranom u nepoznatu zemlju na neki događaj o kojemu nema pojma, a on bi nakon dvije sekunde polovio sve konce. Ima žicu i rođeni je zabavljač i nema sumnje da bi se i on sjajno snašao u ‘Potjeri’.

No, i on trenutno ima angažmane u emisijama ‘Dobro jutro, Hrvatska’ i game-showu ‘Volim Hrvatsku’, pa je pitanje kako bi se sve to uskladilo s eventualnim novim angažmanom - kaže naš izvor i dodaje:

- Odluka neće biti laka, ali morat će se razmjerno brzo donijeti. Već u lipnju snima se pilot epizoda kviza ‘Tko želi biti milijunaš?’, a snimanja tog kviza počinju najvjerojatnije u kolovozu. ‘Potjera’ dotad mora imati novog, dobrog voditelja - kaže naš izvor s HRT-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 18:17