NOĆ ZA PAMĆENJE

Veliki fotoizvještaj sa Splitskog festivala: Nagradama se okitili Lorena, Neno Belan i Zorana

Buduće hitove teško je prognozirati. Razlog su i nove okolnosti u koje je glazbena scena zapala posljednjih mjeseci.
60.Splitski festival zabavne glazbe
 Ante Cizmic/Cropix

Splitske Prokurative na šarmantan su se način prilagodile situaciji u kojoj je dvije trećine manje publike nego što je to inače na Splitskom festivalu uobičajeno.

Dobrog raspoloženja nije nedostajalo na pozornici, ali i iza nje - pričalo se o stylingu izvođača, a jedan od najelegantnijih bio je Marko Tolja koji je za Splićane odabrao sako boje breskve ili kako ga je sam opisao: "Rekao bih da više nalikujem lososu".

image
60.Splitski festival zabavne glazbe
Ante Cizmic/Cropix

Neke dame su se za ovu večer posebno pripremile: Huljićeva uzdanica Lorena sjajila je u dugoj crvenoj haljini, a toalete su pažljivo odabrale i djevojke iz Frajli koje su cijelu večer primale komplimente.

Buduće hitove teško je prognozirati. Razlog su i nove okolnosti u koje je glazbena scena zapala posljednjih mjeseci pa tek treba vidjeti koje će pjesme zasjesti na domaće top ljestvice.

image
60.Splitski festival zabavne glazbe
Ante Cizmic/Cropix

Uglavnom, publika je zadovoljna, a direkcija festivala prima pohvale unatoč nedostacima jer u okolnostima u kojima se festival odvijao svi su se složili da je ovo odličan potez za opstanak hrvatske glazbe.

image
60.Splitski festival zabavne glazbe
Ante Cizmic/Cropix

Pobjednici Splitskog festivala

Lorena s pjesmom 'Kako samo mater zna' autora Tončija i Vjekoslave Huljić dobila je prvu nagradu žirija, dok su prvu nagradu publike dobili Neno Belan i Zorana Kačić s pjesmom 'Čarobna stvar'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:31