StoryEditor
SNIMIO NOVU PJESMU

VELIKI POVRATAK POMALO ZABORAVLJENOG GLAZBENOG ASA Zdravko Škender: 'Bilo mi je užasno teško, plakao sam, no nisam se predavao'

 
Zdravko Škender
 PROMO

Iako je desetljećima slovio za "zlatnu koku" domaće diskografije, prije nekoliko godina pjevač Zdravko Škender (68) potpuno se povukao iz medija. Jedini kontakt s publikom, i to vrlo blizak, održavao je učestalo na koncertima u Sloveniji i Makedoniji, ali vijesti o istima nisu baš dopirale do hrvatske javnosti.

Nakon što je, kako kaže, riješio svoje osobne probleme i pomirio se sam sa sobom, odlučio je, s kućom Croatia Records, vratiti se na domaću glazbenu scenu na velika vrata. Kao nositelj zlatnih, platinastih, čak i dijamantnih naklada za nekadašnji Jugoton u 1980-ima, obnovio je diskografsku suradnju, angažirao poznatu menadžersku agenciju Lupo Music i upravo promovira novi spot i pjesmu "Oprosti majko".

- Kad čujete ovako emotivan tekst, odmah se zaljubite u pjesmu na prvo slušanje. Meni se to dogodilo i nije bilo govora da je ne otpjevam. Inače sam jako osjećajan, poštujem obitelj koja meni predstavlja najveću svetinju, a svakome od nas majka je - jedna. Stihovi nove pjesme vjerno opisuju i moj odnos s majkom Divnom. Dok je bila živa, godinama se čudila kako ja ne odustajem od svoje karijere i od svojih snova, bez obzira na tragediju koja mi je obilježila život - prometnu nesreću iz 1980. godine kad sam ostao prikovan za invalidska kolica - govori Škender.

- Zapravo, sad mogu reći da sam hrabro prebrodio teške prepreke u životu, boreći se iz dana u dan. Znalo mi je biti užasno teško, plakao sam zbog toga, no nisam se predavao i opstao sam jedino i isključivo zahvaljujući mojoj publici. Publika me vratila u život svojom energijom i ogromnom količinom ljubavi koju mi svakodnevno upućuje, kako preko društvenih mreža, tako i na svim koncertima.

PROMO
Zdravko Škender
 

Iskreno mogu reći da sam se zadnjih godina izgubio u tom moru nekih novih ljudi koji dominiraju naslovnicama. Nisam imao adute poput drugih i oslanjao sam se samo na pjesmu i emociju koju sam dijelio s publikom, a medijima to baš i nije bilo zanimljivo. No sad je priča potpuno drugačija. S timom sjajnih suradnika i kolega vratit ću se onoj vjernoj publici koja me tijekom godina, usprkos puno mlađim i medijski agresivnijim kolegama, nije zaboravila - ističe legendarni pjevač.  

Nova pjesma "Oprosti majko" istog je glazbenog žanra kao i njegove velike uspješnice iz bogate karijere: "Suze ljubavi", "Ne mogu da te zaboravim", "Zlatno sunce Dalmacije", "Ako nas život rastavi", "Žena kao ti", "Meni si suđena"... Sve su to bezvremenski hitovi autohtone hrvatske zabavne glazbe, koji su '80-ih postizali rekordne diskografske naklade zahvaljujući kojima Zdravko Škender i dalje nastupa, a u inozemstvu čak i puni dvorane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2020 03:01