SPREMA SE TV SPEKTAKL

Veliko finale Zlatnog Studija: Glasajte svaki dan i odlučite tko su najbolji pjevači, glumci...

Glasati možete svaki dan, a premium pretplatnici imaju pravo dva puta dnevno glasati. Dosad je svoj glas dalo 400 tisuća ljudi

Neki od nominiranih za Zlatni Studio: Andrija Jarak, Nina Badrić i Petar Grašo, Mojmira Pastročić, Vojko V, Severina, Barbara Kolar...

Poznati su finalisti sedmog po redu Zlatnog Studija, nagrade žirija i publike iza koje stoje Jutarnji list, Hanza Medija i TV prilog Studio! U prvom krugu tijekom prosinca pristiglo je gotovo 400 tisuća vaših glasova koji su presudili tko od petero nominiranih u svakoj kategoriji ide dalje. Najveća medijska nagrada u zemlji, Zlatni Studio, već se sedmu godinu tako nastavlja na bogatu tradiciju časopisa Studio, koji se prvi put tiskao 1964. u nakladi od 60 tisuća primjeraka te je u svojoj povijesti bio nositelj brojnih manjih nagrada. U šest godina novu, najveću medijsku nagradu Zlatni Studio za kategorije filma, kazališta, glazbe, televizije, radija pratilo je više od dva milijuna glasova čitatelja i publike, pa ne čudi što se rezultati, kako ovi tko je ušao u finale tako i oni tko je odnio pobjedu, s nestrpljenjem iščekuju, jer gotovo u pravilu donose vrlo zanimljive rasplete.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Ove godine ima 21 potkategorija zahvaljujući kojima će netko osvojiti Zlatni Studio nakon što se okonča i drugi krug glasanja. U svakoj od njih preostalo je troje finalista, poput u glazbi gdje se za titulu pjevačice godine sada vodi bitka između glazbenih diva iste generacije - Vanne, Nine Badrić i Severine. Kad su u pitanju njihove muške kolege, tu dvoje ovogodišnjih finalista; Urban i Matija Cvek imaju poprilično težak zadatak jer je s njima ostao u konkurenciji Petar Grašo koji slovi kao jedan od rekordera Zlatnog Studija po broju osvojenih nagrada. Vrlo zanimljiv rasplet dogodio se i nominacijama za najbolji reality show jer u finale se pored RTL-ovih "Masked Singera" i "Života na vagi" probila i emisija Nove TV "Riba na torti" koja je tek nedavno počela s emitiranjem. No očito joj je tih nekoliko tjedana bilo sasvim dovoljno da stekne vjernu publiku.

image

Nominirani za Zlatni studio

Matea Smolčić Senčar, John Pavlish, Tomislav Krišto/cropix, Željko Puhovski/cropix/

Finalisti potkategorije najbolji radijski glas, osim po glasu su i znana lica - Tatjana Jurić (bravo!), Daniel Bilić (Yammat) te Barbara Kolar (Top Radio). Također treba istaknuti da je desetogodišnja Katja Matković, glavna glumica u hvaljenom filmu "Dnevnik Pauline P." ušla u finale u obje potkategorije za koje je nominirana - novo lice u kazalištu i filmu te najbolju filmsku glumicu gdje se sučelila s vrlo poznatim glumačkim imenima. Inače i "Dnevnik Pauline P." režisera Nevena Hitreca prošao je dalje. Što se tiče kazališta, sama završnica će pokazati tko je imao bolje ostvarenje u Gavellinoj predstavi "Moji tužni monstrumi" Frano Dijak ili Filip Šovagović, no račune bi im mogao pomrsiti Damir Lončar koji je u finale ušao s ulogom Meštra u predstavi "Velo misto".

image

Zlatni studio

Dakle, u drugom krugu po tri favorita publike u 21 potkategoriji bore se za prestižnu nagradu, statuu Zlatni Studio, a publika može glasati putem objavljenih kupona u Studiju i na besplatnom online glasačkom mjestu www.jutarnji.hr.

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, dok će pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista moći glasati dva puta unutar 24 sata. Postanite i vi pretplatnici premium sadržaja klikom OVDJE

Prvi kupon u drugom krugu glasanja u Studiju objavljen je danas, a slijedeća dva izaći će 12. i 19. siječnja. Kuponi za drugi krug trebaju stići najkasnije do 23. siječnja, a glasanje na www.jutarnji.hr traje do ponoći 23. siječnja. Pobjednike Zlatnog Studija odlučit će zbroj postotnog udjela glasova u kuponima s postotnim udjelom glasova dobivenih glasanjem online. Proglašenje pobjednika bit će u petak 9. veljače u studiju Anton Marti u izravnom prijenosu na Prvom programu Hrvatske televizije.

image

Zlatni studio

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. ožujak 2024 20:51