‘NOVA PLOČA‘

Veliko priznanje za Gabi Novak, Mišu i Tutića: ‘Potvrda dugogodišnjeg truda i ljubavi‘

Ovogodišnji laureati su: Gabi, Mišo, Tutić, Menart, Dancing Bear i Hit Records koji su obilježili glazbeni svijet

Dodjela nagrade Nova ploča Miši Kovaču

 Bojan Zibar/

Hrvatska glazbena industrija danas je u hramu glazbe, koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog proslavila umjetnike i diskografske kuće na trećoj godišnjoj dodjeli prestižne nagrade ‘Nova ploča‘ u organizaciji Hrvatske diskografske udruge (HDU).

Gabi Novak, Mate Mišo Kovač, Zrinko Tutić te diskografske kuće Menart, Dancing Bear i Hit Records ove godine osvojili su nagradu i priznanje za svoj doprinos glazbi i kulturnoj baštini, promicanju značaja hrvatske glazbene industrije, te bitan i prepoznatljiv uspjeh u ostvarivanju ciljeva Hrvatske diskografske udruge.

image

Dobitnici nagrade Nova ploča

Bojan Zibar/

Na dodjeli glazbenih nagrada također su prisustvovali i Zdenka Kovačiček, Matija Dedić, Drago Diklić, Šima Jovanovac, Želimir Babogredac, Hrvoje Markulj, Zlatko Turkalj Turki…

image

Drago Diklić

Bojan Zibar/
image

Matija Dedić

Bojan Zibar/
image

Zdenka Kovačiček

Bojan Zibar/

"Ova nagrada je potvrda dugogodišnjeg truda i ljubavi koju sam uložila u glazbu. Hvala svima koji su prepoznali moj stil izražavanja koji je ostao nepromijenjen, bez obzira na žanr koji izvodim", rekla je glazebna diva Gabi Novak.

A omiljeni izvođač s preko 20 milijuna prodanih ploča, Mate Mišo Kovač, zahvalio je svojoj vjernoj publici za podršku koju ima od njih sve ove godine: "Za sve ove godine vjernosti zahvaljujem se svojoj vjernoj publici. Bez vas ne bih bio tu gdje jesam."

Jedan od najznačajnijih skladatelja i producenata, te jedan od osnivača diskografske nagrade Porin i dugogodišnji član Hrvatske diskografske udruge, Zrinko Tutić, tvorac je mnogobrojnih hitova te je zaslužan za početke nekih od najznačajnijih hrvatskih izvođača među kojima su Tajči, Maja Blagdan, Severina te mnogi drugi.

‘‘Hvala vlastima Hrvatske diskografske udruge što su prepoznali moj doprinos zvukovlju. Kada su mi rekli da sam, među dobitnicima, zajedno s Gabi Novak i Mišom Kovačem, sjetio sam se krasne Arsenove pjesme ‘Mi smo lišće s iste grane‘, koju pjeva zajedno s Mišom. Stariji su oni od mene po 20-ak godina, ali na kraju je ispalo da smo s iste grane lišće", izjavio je Zrinko Tutić prilikom preuzimanja nagrade.

image

Zrinko Tutić

Bojan Zibar/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 13:57