#PSECAOLUJA

VIDEO: 'DOK SMO DOMA, STVARAJMO ZAJEDNO!' Urbanova akcija: 'Pošaljite nam svoju izvedbu, od svih zapisa napravit ćemo konačnu verziju pjesme'

 
Damir Urban
 Bozo Radic / CROPIX

Damir Urban i njegov bend pozivaju na kreativnost kroz koju šalju poruku ljubavi i zajedništva. Jedan od najpoznatijih regionalnih glazbenika iznova podsjeća koliko je bitno da svi poštujemo pravila (samo)izolacije i ostanemo doma, no uz to je odlučio publici dati mogućnost da - dok su doma i možda im nedostaje ideja u što uložiti slobodno vrijeme - skupa s njim stvore nešto novo.

Urban i njegova Četvorka putem društvenih mreža odlučili su pronaći i ponuditi novi način za stvaranje, kako da ostanemo sami, ali ipak svi zajedno, i da u tom zajedništvu stvorimo nešto potpuno drugačije.

Njihovu ideju i "upute" prenosimo u cijelosti:

Dragi prijatelji, kao što smo najavili, objavljujemo demo verziju pjesme 'Pseća oluja'. Naime, kad su nam se ranije dogovoreni koncerti počeli odgađati i otkazivati, zbog novonastale situacije s koronavirusom, shvatili smo da će se, barem na neko vrijeme, naš život, kao i životi većine ljudi diljem svijeta, dosta promijeniti.

Stoga smo odlučili pronaći novi način kako ipak stvarati i raditi, kako ostati sami, ali ipak svi zajedno. I odlučili smo vama, našoj publici, našim prijateljima i kolegama glazbenicima, dati mogućnost da zajedno napravimo nešto novo. Svi smo više manje u istoj situaciji, pa zašto ne iskoristiti najbolje od nje i isprobati nešto novo, pokušati se okušati u nečemu u čemu smo svi 'amateri', jer nitko od nas i ne zna kako sad funkcionirati.

'Pseća oluja' nastala je u našim domovima, za njezinu se demo verziju urban&4 nisu sastali, svatko od nas je doma snimao svoj dio koji smo onda na kraju samo 'spojili'. Našoj maloj akciji pridružio se i naš prijatelj Tomislav Torjanac koji je napravio vizual 'Pseće oluje'.

vizual: Tomislav Torjanac
vizual: Tomislav Torjanac

Ono što bismo mi voljeli jest da nam se pridružite - pošaljite nam svoju izvedbu, u bilo kojoj formi, na bilo kojem instrumentu, samo glasom, tiho ili glasno, cijelu ili samo dio, audio ili video, na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Na linkovima koje vam dijelimo pronaći ćete: demo verziju pjesme, tekst, harme, instrumentalnu verziju po kojoj možete pjevati, samo vokalnu po kojoj možete svirati.

Vaše snimke prikupljat ćemo naredna dva tjedna i onda koristeći sve te zapise napraviti konačnu verziju pjesme te ćemo tako svi zajedno, ujedinjeni u svojim ostancima kod kuće, biti tvorci i izvođači 'Pseće oluje'. Također, ako želite dijeliti vaše snimke, označite nas u objavama (#psecaoluja) da se lakše pratimo!

Vjerujemo da je ovo dobra prilika da prvi put ikad radimo pjesmu zajedno s vama, umjesto da pjesmu radimo sami za vas. Nadamo se da ćemo imati konačnu verziju s velikim brojem izvođača! Ostanite doma - i kad smo odvojeni, pjevajmo i svirajmo zajedno - poručuju Urban i njegova Četvorka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 01:39