PETAK ZA PAMĆENJE

VIDEO: 'GODINAMA VI NAMA DOLAZITE NA KONCERTE, A DANAS MI DOLAZIMO POD VAŠE PROZORE I BALKONE' Urban Riječane počastio genijalnom svirkom iz autobusa

 
Damir Urban
 Matija Djanjesic / CROPIX

Damir Urban, Luka Toman i Sandi Bratonja u petak su iz turističkog autobusa održali prvi od 12 malih glazbenih nastupa koje su zamislili kao poklon svim Riječanima u vrijeme epidemije koronavirusom.

- Tijekom dana mini koncerti, u trajanju od desetak minuta, bit će održani na još 11 lokacija po cijeloj Rijeci. Sve lokacije na kojima će se održavati svirke odabrane su na način da građani neometano mini koncert mogu pratiti bez napuštanja svojih domova, prozora i balkona.

Cjelodnevna mini turneja po riječkim kvartovima iz turističkog autobusa održava se na inicijativu Damira Urbana i uz potporu Grada Rijeke, a kao poklon svim građanima te kao podrška inicijativi #ostanidoma kao mjere sprječavanja širenja epidemije koronavirusom - objavio je na svojoj službenoj Facebook stranici riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

- Rijeko,

prozore širom otvori,
i na njih jastuke stavi.
Pleme se smije i pjeva...

Urban&4, u sastavu Urban&2 (jer drugačije ne bismo mogli ispoštovati upute stožera o držanju fizičke distance), odnosno bez Marka i Saše, ali potpomognuti Goranom za volanom autobusa i tonskim majstorom Igorom, a i jednim agregatom, upravo kreću turističkim busom na mini turneju Rijekom, da na ovaj način, barem malo, pokušamo uljepšati ova čudna vremena.

Rijeka, 170420.
Damir Urban sa Lukom Toman i Sandijem Bartonjom iz Turistickog autobusa odrzali prvi od dvanaest glazbenih nastupa koji su poklon svim Rijecanima u vrijeme epidemije koronavirusom. 
Plan je kroz cijeli dan obici sve gradske kvartove.
Na fotografiji: gradjani.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX

Godinama vi nama dolazite na koncerte, zahvaljujući vama oni su gotovo uvijek rasprodani, zahvaljujući vama mi smo sretni i ostvareni kao glazbenici. A danas - ostanite doma i naćulite uši, danas je dan kad mi dolazimo vama, da vam vratimo barem dio duga. Danas mi, na ulicama našega grada, pod vašim prozorima, pod vašim balkonima, sviramo za vas - napisao je Damir Urban na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 01:40