LJUTITI PJEVAČ

VIDEO: HOUDEKU SE NE SVIĐA NOMINACIJA ZA PORIN PJEVAČICE IZ SUSJEDSTVA 'Nisam nacionalist, ali tko su ti ljudi? Nikad nisam čuo za njih!'

 
Jacques Houdek
 Screenshot

U petak, dan nakon proglašenja službenih nominacija za ovogodišnju prestižnu glazbenu nagradu Porin, vidno začuđen Jacques Houdek s fanovima je na svojoj službenoj Facebook stranici sasvim iskreno podijelio svoja razmišljanja.

Osvrnuvši se na nominacije, Jacques je istaknuo kako za većinu ljudi s popisa nikad nije čuo, a potvrdio je da mu to javljaju i mnogi kolege pa se s pravom pita što se tu zapravo događa. Godinama, kako ističe ovaj naš glazbenik i vokalni autoritet, ovakve i slične nagrade gube na svojoj važnosti i smislu, a posebno ga ljuti osjećaj da određeni klanovi među sobom diktiraju priču na glazbenoj sceni te tako koče istinske talente, najčešće na samom početku njihovih glazbenih karijera, smatra Jacques.

- Nagrade najčešće odlaze krivim ljudima, a to itekako prepoznaje i publika koja je, sjećamo se, u povijesti davala na snazi i važnosti ovakvim izborima koji su se vjerno pratili i iščekivali cijelu godinu - rekao je.

Nominaciju u kategoriji za najbolju žensku vokalnu izvedbu ove godine dobila je i bosanskohercegovačka pjevačica Amira Medunjanin, što Jacquesu očito i nije baš najbolje "sjelo".

- Nisam nacionalist, nemojte me pogrešno shvatiti, ali sjećam se da Toše Proeski nije mogao biti nominiran, a pjevao je na hrvatskom jeziku, pjesme hrvatskih autora, za hrvatske izdavače... Te godine ja sam osvojio Porina i podijelio ga s njim - prisjetio se Houdek.

Na kraju svog videoobraćanja Jacques je mladom Roku Blaževiću odlučio pokloniti Porina za najboljeg novog izvođača, istaknuvši kako je upravo on to itekako zaslužio, svojom apsolutnom pobjedom na Dori i sjajnim predstavljanjem Hrvatske na Eurosongu pred 200 milijuna ljudi.

Budući da se Porin u kategoriji "novi izvođač godine" može osvojiti samo jednom, Jacques je odlučio nagraditi mladog Splićanina koji će u ulozi prošlogodišnjeg pobjednika Dore svojim nastupom otvoriti nadolazeći izbor hrvatske pjesme za ovogodišnji Eurosong.

Upravo je Rokovu premoćnu pobjedu na Dori Jacques, kao autor njegove pobjedničke pjesme, istaknuo kao trenutak koji je šokirao mnoge autorske klanove koji su se tad natjecali sa svojim timovima i nisu očekivali da će ih pobijediti, prema njihovu doživljaju, autsajderi, pa tako danas, kroz ovakve izbore, potpuno ignoriraju, kako Roka, tako i mnoge druge glazbene talente koji to nikako ne zaslužuju.

- Vi ste razlog zbog kojeg se bavimo glazbom i vi ste naš vrhovni sud, draga publiko, budite sigurni u to! Nikakva nagrada ne može nadomjestiti priznanje koje vi dajete našem radu - zaključio je Houdek.

Inače, u kategoriji "novi izvođač godine" nominirani su J. R. August, Lu Jakelić i Porto Morto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:45