SKANDAL ZBOG 'CRAZY'

VIDEO: 'HRVATI, ODJ... S EUROSONGA!' Reper žestoko napao Franku Batelić i njezin tim za plagijat

 
 Facebook

Još je nešto više od mjesec dana ostalo do ovogodišnjeg Eurosonga koji se održava u glavnom gradu Portugala, Lisabonu. Naša predstavnica Franka Batelić puna samopouzdanja kreće u pohod na pjesmu Eurovizije i ne osvrće se na optužbe o plagiranju.

A upravo za plagijat optužuje je Guez, reper iz Rumunjske, koji kaže da je Frankina pjesma 'Crazy' zapravo njegova, a ona ju je uzela te samo dodala svoj tekst. Nakon preslušavanja obje pjesme, jasno je da je u podlozi ista stvar. No, o čemu se zapravo radi?

'Pjesma Crazy je autorsko djelo tima Karpo medija, na kojoj je, uz Branimira Mihaljevića, produkciju radio Denis Mevlja, poznat i pod umjetničkim imenom Denzel Beats, a tekst i vokalne dionice radila je Franka', kaže Frankin menadžer Siniša Bevanda za Dnevnik.hr.

Guez je i sam potpisao Denzel Beatsa kao autora instrumentala (može se to provjeriti ispod njegovog videa na Youtubeu). No, optužio je Franku za plagiranje, valjda ne znajući da su Denzel Beats i Denis Mevlja Denz – ista osoba.

'Na razvoju pjesme, u suradnji s HRT-om, intenzivno se radi od prosinca. Izvođač koji je iskoristio pjesmu Crazy kao podlogu za svoju rap obradu potpisao je Denzel Beatsa (Denis Mevlja). Instrumentalna i karaoke verzija pjesme je dostupna na svim javnim glazbenim platformama, pa se veselimo novim zanimljivim verzijama. Vidimo se u Portugalu', kazao je Bevanda.

Dodajmo i kako je Guezova verzija na Youtubeu od veljače, 2018. dok je Frankina bila u produkciji još u prosincu prošle godine. Komentatori ispod Guezove verzije pjesme nemaju nikakve dvojbe: Guez je uzeo Frankinu pjesmu, a nju optužio za plagiranje.

'Preporučio bih ti da jednostavno makneš taj video jer se očito radi o jeftinoj kopiji Frankine pjesme', poručuje mu jedan od komentatora. 'Ponosan sam što je napokon netko kopirao i našu pjesmu! Čini se da ćemo od Rumunjske dobiti 12 bodova', kaže drugi komentar.

'Ne znam čija je pjesma, ali tvoj vokal zvuči užasno', poručuje Guezu treći komentator. U svoju obranu Guez kaže kako nije istina da je pjesmu skinuo s nekog besplatnog servisa, već kupio u siječnju 2018. te da ju je producent prodao dvaput.

- OK, ovo sranje postaje preglupo. Hrvatski eurovizijski tim laže. Ne postoji besplatna instrumentalna verzija. Mi smo s ovim projektom krenuli 11. siječnja 2018. Producent je prodao beat ili ga je iznajmio dvaput. Prestanite lagati o meni, Rumunjska ne krade pjesme od Hrvatske. Šaljem poljupce. I odjebite s Eurosonga, oglasio se Guez na društvenim mrežama...

Poslušajte obje pjesme:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 02:58