UOČI SPEKTAKLA

VIDEO: IVANA KOVAČ O MIŠI I KONCERTU U ARENI ZAGREB 'Moja Elena prvi će put vidjeti didu i mamu kako pjevaju'

 
Ivana Kovač, spot 'Ti'
 Promo

Ni ja nisam očekivala da ću videospot za pjesmu 'Ti', s kojom sam na Splitskom festivalu početkom ljeta osvojila nagradu novinara, snimiti na samom kraju babljeg ljeta. Ali, na kraju je točno tako ispalo, premda smo videospot za tu, jednu od meni najdražih skladbi, trebali početi snimati još krajem srpnja. No, vrijeme nam nije išlo na ruku: baš kad sam ja doputovala u Vranu, mjesto nedaleko od Vranskog jezera, koje smo odredili za snimanje spota, pala je kiša. Pa smo pomaknuli snimanje na drugi termin, međutim opet je pala kiša. Onda je uslijedilo sušno razdoblje, zavladale su vrućine, nikom nije bilo do snimanja, a kada su vrućine popustile, eto opet kiše... I tako jedno pet puta, sve dok se u listopadu vrijeme nije smirilo, pa smo napokon snimili spot u režiji sjajnog Željka Petreša - priča Ivana Kovač koja nije od onih pjevača koji vole snimati videospotove.

- Kakva ljubav? To mi je tlaka! Možda je to posljedica snimanja mog prvog videa za pjesmu 'E, moj anđele' s grupom Magazin, koje je trajalo punih dvanaest sati, s kamerom na traci i dvije presvlake: crnom i bijelom. Ja sam svakih nekoliko minuta išla na presvlačenje, morala popravljati frizuru i šminku, potom ući u kadar, pa onda sve ispočetka - prisjeća se Ivana, koja je u spotu za pjesmu 'Ti', koju joj je prema stihovima Nene Ninčevića napravio Fedor Boić, zasjala u kreaciji Zorana Aragovića i njegova Bite my style, napravljenoj još u srpnju.

- Zbog toga sam morala tri mjeseca paziti da se ne udebljam ili ne smršavim, kako ne bih narušila stvarno prekrasnu haljinu koju mi je napravio - smije se Ivana, koja otkriva kako je pjesma 'Ti' posljednja koju lansira uoči objave svog albuma.

Promo
Ivana Kovač, spot 'Ti'

- Da, album je gotov, uskoro izlazi, a zvat će se 'Srećo i tugo'. Pjesme za album pisali su mi Denis Dumančić, Dražen Zečić, Mladen Grdović, Fedor Boić, Marko Tomasović... - najavljuje Ivana svoj doista impresivan autorski tim. Kako ona prepoznaje koja je pjesma za nju, a koja nije?

- Osjetim to odmah tijekom prvog slušanja. Ako me ne privuče na prvu, onda znam da nije za mene - govori Ivana, koju pitamo tko je imao čast prvi preslušati materijal za njezin album.

- Elvir. I sve što je čuo dopalo mu se. Znala sam da će biti tako jer nas dvoje imamo sličan glazbeni ukus. Iskreno, da i nije tako, da mu se pjesme nisu svidjele, mene to ne bi pokolebalo jer mi je najvažnije da se dopadnu meni. A meni ne samo da su se dopale, ja ih stvarno obožavam - govori pjevačica koju nazivaju kombinacijom Doris Dragović i Miše Kovača. Je li i Mišo 'amenovao' pjesme što će se naći na novom Ivaninu albumu?

- Naravno! Ali i za njega vrijedi isto ono što sam rekla za Elvira. To su moja dva najvažnija muškarca u životu, ali konačnu odluku ipak donosim ja - govori Mišina mala, koja će sutra biti jedna od gostiju na tatinom koncertu u Areni Zagreb. S Mišom je lani nastupila i u Spaladium Areni, kad je imao visoku temperaturu, ali ga ni to nije omelo da održi koncert za pamćenje. Kako je Mišo sada?

- Sjajno! Jedva čeka da izađe pred publiku - kaže Ivana, koja će uz Ninu Badrić, Alena Nižetića i Slavonske lole biti jedna od Mišinih gostiju u Areni. Kako se priprema za koncert?

Promo
Ivana Kovač, spot 'Ti'

- Nemam posebnih priprema uoči nastupa, kao ni Mišo. Kod nas je to uvijek tako. Imam li tremu zbog toga što nastupam s ćaćom? Nemam. Ali, nije uvijek bilo tako. On je mene godinama nagovarao da budem gošća na njegovim koncertima, ali ja to nisam htjela jer nisam znala kako će me prihvatiti njegova publika. Kad sam napokon popustila i pristala pjevati s ćaćom, bilo mi je drago vidjeti da su me ljudi koji čine Mišinu publiku doživjeli kao 'svoju'. Nije to lako, Mišina publika je specifična, oni žele samo Mišu. To što sam ja njegova kći, ne znači da će oni automatski reći: 'Aha, ti si Mišina, pa sad zato volimo i tebe.' Ne ide to tako - naglašava Ivana te nam otkriva da će njezina kći Elena također doći na koncert u Arenu.

- Jako se veseli što će sa svojim tatom Elvirom moći poslušati didu i mamu. Koje naše pjesme Elena zna? Mislim da ni jednu ne zna od početka do kraja, ali obožava pjesmu 'Srećo i tugo', jer sam joj je ja pjevala otkako je imala šest mjeseci - kaže Ivana Kovač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 17:07