StoryEditor
PREMIJERA SPOTA

VIDEO: IVONA JE POSTALA - CORONA! Neno Belan s kćeri preradio stari hit, poslušajte kako su se na zanimljiv i šarmantan način referirali na pandemiju

 
Nikolina i Neno Belan
 PROMO

Neno Belan, jedan od najproduktivnijih hrvatskih kantautora, s kćeri Nikolinom Belan predstavlja svoj novi stari singl "Corona", svojevrsnu refleksiju trenutačne situacije koju je izazvala globalna pandemija koronavirusa.

S obzirom da su sve koncertne aktivnosti naprasno stale, naš poznati glazbenik, koji je u svojevoljnoj izolaciji u svome domu u Rijeci, čisteći stan, na policama je pronašao orginalne trake svoje pjesme "Ivona". Skladba je to s njegova albuma "Space Twist" koja je bila veliki hit krajem devedesetih. Razmišljajući kako doprinijeti ideji "ostani doma" koju promovira Stožer civilne zaštite, nametnula se ideja o prepjevu "Ivone" na "Coronu". Tako je pjesma iz 1998. dobila novi tekst koji se referira na trenutačnu situaciju ugroze, ali na jedan zanimljiv i šarmantan način svojstven Belanu.

PROMO
Nikolina i Neno Belan
 

Poruka pjesme je ohrabriti ljude da ostanu doma čime se smanjuje mogućnost zaraze, ali i predstaviti virusnu ugrozu na jedan duhoviti način te se tako s vjerom u bolje sutra i optimizmom odhrvati strahu i atmosferi opće ugroze.

- Imam pozitivan stav oko cijele situacije, proći će ubrzo i ova prijetnja, bit će sve dobro, samo se trebamo držati uputa našeg stožera. Mislim da svi trebamo biti optimistični i s vjerom u bolje sutra izboriti se s ovom nedaćom - ističe Neno Belan.

 

Za pjesmu je snimljen i spot i to u kućnoj radinosti Belanovih. Naime, snimljen je Neninim mobitelom, a važnu ulogu odigrala je i kći Nikolina koja je zajedno s ocem i režirala spot. Montirao ga je poznati hrvatski snimatelj Tomislav Brđanović.

Svi prihodi koje će ostvariti ovaj singl na osnovu autorskih i izvođačkih prava bit će uplaćeni na žiro račun Ministarstva zdravstva za borbu protiv koronavirusa te za obnovu grada Zagreba, stradalog u nedavnom potresu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2020 23:32