SVE JE SPREMNO

VIDEO: IZA KULISA HRT-ova STUDIJA Spektakl će otvoriti Jelena Rozga, a vrhunac večeri bit će izvedba remake kultne skladbe s početka devedestih

 
 Damir Krajac / CROPIX

Samo nas jedan dan dijeli od manifestacije koju smo očekivali cijele godine. U petak će u izravnom televizijskom prijenosu treći put biti dodijeljena najveća medijska nagrada u zemlji - Zlatni Studio, koju dodjeljuje naš najstariji i najčitaniji prilog za film, glazbu, televiziju i kazalište.

Za svoje favorite, najbolja glumačka i estradna lica, serije, filmove, predstave i radijske emisije ove je godine glasalo rekordnih 300.000 čitatelja Jutarnjeg lista, koji su poštom i preko portala Jutarnji.hr birali najbolje među najboljima u više od dvadeset zanimljivih kategorija. Dok smo mi zbrajali glasove, vrijedno je radila i ekipa Hrvatske radiotelevizije, na čijem će Prvom programu u petak, s početkom u 20 sati i pet minuta, početi prijenos dodjele nagrade. Reporteri Jutarnjeg “zavirili” su iza kulisa HRT-ova studija “Anton Marti”, gdje se još od nedjelje obavljaju opsežne pripreme kako bi u petak, kad prijenos počne, sve bilo savršeno za izvođače, publiku, ali ponajviše i gledatelje.

U studiju je u srijedu poslijepodne bilo itekako užurbano. Pripremala se tonska proba, a “vojska” tehničara razvlačila je kilometre kabela kako bi svaki od instrumenata bio propisno spojen. U poslijepodnevnim satima počeo je stizati i bend koji je i ove godine, među najboljim hrvatskim glazbenicima, probrao naš proslavljeni gitarist, kompozitor i glazbeni producent prijenosa Zlatnog Studija 2020., ujedno i član stručnog žirija Jutarnjeg, Ante Gelo. Gojko Tomljanović, Mladen Ilić, Bruno Kovačić, Mario Klarić, Goran Kovačić, Robert Vrbančić..., samo su neki od slavnih glazbenika koji će se pobrinuti za to da svaki od izvedenih glazbenih brojeva bude pod izvrsnom muzičkom pratnjom. U to ne treba sumnjati, jer su svi oni mahom proslavljeni suradnjom s najvećim zvijezdama hrvatske glazbene scene, a na bini će gitaru zasvirati i “predvodnik” benda Ante Gelo.

Zagreb, 040320. 
HRT, studio Anton Marti.
Tonska proba za Zlatni Studio.
Na fotografiji:  Marko Tolja, Mia Dimsic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX
Marko Tolja i Mia Dimšić

On nam je zajamčio kako nas u petak čeka vrhunski spektakl, u kojem će sudjelovati više od pedeset izvođača.

Sve tip-top

- Vrlo sam zadovoljan zbog toga što ove godine imamo doista zanimljiv glazbeni program. Otvorit ćemo ga fenomenalnom Jelenom Rozgom, koja će izvesti nekoliko glazbenih brojeva kakve dosad nismo imali priliku vidjeti u njezinu glazbenom djelovanju. Bit će duhovitih dijelova, mediteranskog duha, a naročito sam ponosan na to što će u izravnom prijenosu nakon tri desetljeća od stvaranja te pjesme biti izveden svojevrsni 'remake' ili 'hommage' kultnoj skladbi 'Moja domovina' autora Zrinka Tutića i Rajka Dujmića - otkrio nam je uzbuđeni Gelo, kojeg smo jedva uhvatili na nekoliko trenutaka. Trčao je po sceni, razvlačio instrumente, navodio glazbenike što će tko raditi, dijelio note... Vidjelo se da su pripreme u punom jeku, kao i to da u studiju vlada pozitivno uzbuđenje. Provjerava se svaki detalj, korigira rasvjeta, pazi se da zvuk glazbenih izvođača bude besprijekoran, sitničavo provjerava svaka, pa i najmanja mogućnost pogreške... Kako i ne bi, kad se doista potrebno potruditi da te večeri sve bude “tip-top”.

Zagreb, 040320. 
HRT, studio Anton Marti.
Tonska proba za Zlatni Studio.
Na fotografiji:  proba.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Tako će u zabavnom programu na scenu stupiti više od 50 izvođača, a i u publici očekujemo 300-400 uzvanika.

U programu koji vodi Barbara Kolar, uz suradnju glumice Jelene Otašević Babić (ex Perčin), sudjelovat će glumica Zrinka Cvitešić, ali i maestro Ivan Repušić te Zlatko Dalić. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se potonji snaći u ulozi u kojoj se dosad nisu imali prilike okušati, no svi su uvjereni kako nas neće razočarati. To su samo neka od iznenađenja koja očekuju gledatelje i uzvanike gala večeri u petak.

Deset kamera

Pod redateljskom palicom Ivana Miladinova, uz glazbenog producenta Antu Gela i scenografa Dragutina Broza, na izravnom prijenosu dodjele radit će pedesetak HRT-ovaca - kamermana, urednika, producenata, kostimografa, tehničara i šminkera, a sve će biti snimano s čak deset kamera. Njih smo već zatekli kako, spremne i “uglancane” čekaju u raskošnoj HRT-ovoj režiji, koja je već postavljena za zahtjevan zadatak prijenosa dodjele najveće medijske nagrade u zemlji.

Redatelj Ivan Miladinov ne skriva kako gledatelje Prvog programa HRT-a očekuje prava glazbeno-scenska poslastica.

- Treću dodjelu Zlatnog Studija radili smo na temelju pozitivnih iskustava prošlih godina, ali htjeli smo ubaciti i neke nove elemente, kako bismo bili malo drugačiji. To su, prije svega, drugačiji glazbeni brojevi, štosevi... Mislim da smo uspjeli, a u tome će nas pratiti i zanimljiva vizualna i glazbena rješenja - kaže Miladinov.

Dodaje kako je uži tim njegovih 4-5 suradnika na projektu radio gotovo pola godine, a kasnije se uključivao sve veći broj stručnjaka, pa je tako na projektu angažirano više od pedeset ljudi. Sve je, ističe, prilagođeno nagradama koje su najvažnije, ali i napetosti uoči proglašenja laureata.

Zagreb, 040320. 
HRT, studio Anton Marti.
Tonska proba za Zlatni Studio.
Na fotografiji:  Ante Gelo, Jelena Rozga.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX
Ante Gelo i Jelena Rozga

U jednoipolsatnom prijenosu gledatelji će, nakon višemjesečnog procesa izbora - u kojem su glavni doprinos dale stotine tisuća čitatelja Studija - saznati tko su “najbolji od najboljih”. Otkrit ćemo tko su najbolje glumice i glumci, pjevačice i pjevači godine, kao i što je najbolje što smo prošle godine gledali od serija, filmova i predstava ili slušali na radijskim postajama.

Nagrada Zlatni Studio dodjeljuje se od 2018. godine. U tako kratkom roku uspio je zadobiti povjerenje struke, čitatelja i gledatelja, pa ne čudi da se nominirane i nominirani već danima pripremaju za gala večer koja će se u petak odviti na HRT-u na zagrebačkom Prisavlju. Nakon što doznamo sve ovogodišnje laureate i čestitamo im, stotine uzvanika seli se na najbolji i najluđi tulum godine u organizaciji Jutarnjeg lista. Svečane toalete za taj događaj šiju se već tjednima, a kao i svake, i ove se godine traži ulaznica više.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:29