GLAZBENA DIVA

VIDEO: JOSIPA LISAC EKSKLUZIVNO ZA JUTARNJI.HR 'Moj najvažniji korak u životu? Krenite na taj put pa ćete vidjeti koliko je težak, a važan!'

 
 Screenshot / YouTube

Glazbena diva Josipa Lisac za ovogodišnji je tradicionalni koncert, posvećen preminuloj ljubavi njezinog života Karlu Metikošu, odabrala Laubu. Tim smo povodom kratko porazgovarali s njom o vječnoj ljubavi, glazbi, publici i koječemu drugome.

- Glazba oplemenjuje, ne mogu zamisliti život bez glazbe. Osim što liječi, ona je mene učlinila takvom kakva jesam, meni je napravila život, osmislila mi je život, omogućila mi da mogu živjeti - glazba, ljubav i zanos prema glazbi. Gdje god ona stanuje, dobro došla je - priča Josipa Lisac koja je nedavno snimila novi album u studiju Croatia Recordsa. Album još nema ime, no na njemu će se naći njezin koncertni repertoar u novim aranžmanima.

Svoj glazbeni put promatra kao jedan veliki izazov jer ionako nikad nije bila sklona dosadi. Zato su je, kaže, fascinirali izazovi i imala je tendenciju novom i nepoznatom. 68-godišnja pjevačica danas svojim najvažnijim korakom smatra upoznavanje sebe.

- Put prema sebi je najvažniji, upoznati sebe - tko si, što si, što znaš, što bi želio… Krenite na taj put pa ćete vidjeti koliko je težak i koliko dugo traje, ali i koliko je značajan i važan. Ne zanima me što radi netko drugi, što je netko rekao da sam divna ili grozna, valjda ja imam neki sud o sebi. Sloboda je izuzetno bitna, pogotovo u tom kreativnom stanju - naglasila je Josipa i dodala kako smatra da je u našem društvu nestalo duha.

Cijeli intervju pogledajte u videu:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:31