'AKO UČINI VRIME'

VIDEO: KLAPA NAPRAVILA VELIK ISKORAK NOVIM NEUOBIČAJENIM SPOTOM Najavili apokalipsu: 'Možda nas to očekuje ako nastavimo propadati kao društvo'

 
 Promo

Sudeći po najnovijem spotu Klape Sveti Florijan ne smiješi nam se svijetla budućnost. Pjesma ‘Ako učini vrime’ iz radionice jedne od naših najpopularnijih klapa smještena je u 2050. godinu. Članovi klape u stilu filma ‘Mad Max’ šetaju po trgu budućnosti na kojem dominiraju dileri, svodnici, kriminalci...

Sve je vrlo mračno, opasno, provokativno, totalna apokalipsa. Nikad se nijedna domaća klapa nije usudila otići toliko daleko i obuhvatiti puno veći glazbeni zalogaj od uobičajenih klapskih motiva. A to samo znači da su frontmen klape Nino Treskavica i ostali momci ponovno prihvatili predvoditi nove trendove na domaćoj klapskoj sceni.

Publika ih pamti kao pobjednike Splitskog festivala 2010. godine s pjesmom ‘Kako ću joj reć da varin’ te četiri godine kasnije iz zabavnog dueta ‘Bjondina’ s kolegicom Nives Celzijus. Baš zato, novim spotom opet su željeli zaintrigirati javnost i pokazati da su daleko od predvidljivih i dosadnih zaljubljenika u more, sunce, bevandu i lipe cure.

- Ako smo ovakvim neuobičajenim spotom uspjeli zaintrigirati javnost i neku novu publiku, naša akcija je uspjela. Pratimo jako pažljivo sve što se događa oko nas i pokušali smo ovoga puta napraviti jedan glazbeni i socijalni iskorak te poslati poruku što nas očekuje u ne tako dalekoj budućnosti ako nastavimo propadati na očigled kao društvo u cjelini, istaknuo je frontmen klape Nino Treskavica.

Upravo je on sam, kao alfa i omega Klape Sveti Florijan, osmislio i režirao spot te ujedno napisao tekst i glazbu pjesme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 06:17