VATRENO LUDILO

VIDEO: MEGAHIT SVJETSKOG PRVENSTVA Ova je navijačka pjesma najemitiranija na radiopostajama, vodi i na listi HR top 40, evo koliko je novca zaradila

 
 Promo

'Igraj, moja Hrvatska', navijačka pjesma Zaprešić Boysa za Svjetsko nogometno prvenstvo, u Hrvatskoj je najemitiranija pjesma na hrvatskim radiopostajama.

Nogometna groznica

Štoviše, čim je pjesma predložena na domaćim top-listama, u rekordno vrijeme zauzela je vodeće mjesto, i to ispred novih hitova Massima Savića, Tonyja Cetinskog i Severine. Visoka izvođenost pjesme 'Igraj, moja Hrvatska', čiji su autori Marko Novosel, Bojan Šalamon Shalla i Ante Pecotić, zapravo ne čudi s obzirom na to da Hrvatsku trese nogometna groznica.

To se odrazilo i na izbore glazbenih urednika i želje publike, što se dobro vidi iz rezultata HR top 40 za razdoblje od 18. do 24. lipnja, što su ujedno i posljednji recentni podaci o najemitiranijim pjesmama.

Kako se Hrvatska u međuvremenu probila u četvrtinu finala, logično je pretpostaviti da će se ovaj trend nastaviti. Kako neslužbeno doznajemo, 'Igraj moja Hrvatska' je u mjesec i pol, otkako se vrti, emitirana 1200, puta što na televiziji što na radijskim postajama, i to ne računajući reklamu koja je iskoristila tu pjesmu Zaprešić Boysa za svoju podlogu.

Prema neslužbenim procjenama stručnjaka, ovaj navijački hit dosad je zaradio između 10 i 15 tisuća kuna, a do kraja SP-a mogla bi uprihoditi oko 20 tisuća kuna. To će bez sumnje biti kraj intenzivnog vrćenja 'Igraj moja Hrvatska' jer su navijačke pjesme obično, kao i sve 'namjenske', ograničene na točno određeno razdoblje.

Mlađa generacija

Ipak, Zaprešić Boysi ponovno su napravili odličan hit, posebno jer njihova 'Igraj moja Hrvatska' nisu jedna navijačka himna. Tako se na HRT-u najčešće može čuti 'Idemo dalje' koju je snimila ekipa njihove serije 'Ko te šiša', dok po broju pregleda na YouTubeu premoćno vodi Stoka ft. Lay Z s 'Mojom Hrvatskom'.

Naime, uradak tog tandema od objave 18. svibnja do danas pregledan je 2,353.292 puta. Zaprešić Boysi svoju su pjesmu plasirali na YouTube isti dan i imaju 1,888.317 pregleda. Ova razlika dala bi se objasniti i pametnim odabirom platforme JoomBoos preko koje su Stoka i Lay Z objavili svoj hit jer je taj kanal na YouTubeu izrazito popularan među mlađom generacijom koja i najviše vremena provodi na internetu.

Viralni hit

Ipak, čini se da su ozbiljnu konkurenciju svi ovi izvođači dobili u sasvim neočekivanim suparnicima - hrvatskoj reprezentaciji.

Video snimljen u autobusu reprezentacije nakon dramatične pobjede nad Danskom, koji je Vedran Ćorluka objavio na svom Instagramu, u samo desetak sati prikupio je više od 110 tisuća pregleda. 'Vatreni dječaci' odabrali su pjesmu Mladena Grdovića 'Nije u šoldima sve' i iz svega grla je otpjevali, a taj video je odmah postao viralni hit.

A post shared by Vedran Ćorluka (@corlukav05_14) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:58