NJEGOVA MUZIČKA PRIČA

VIDEO: NAŠ GLAZBENIK POSVETIO PJESMU MINISTRU BEROŠU 'On je nekako iskočio u prvi plan. Nadam se da će Super Vili vidjeti spot i da će mu se svidjeti'

 
Vili Beroš
 Boris Kovacev / CROPIX

Ministar zdravstva Vili Beroš dobio je svoju pjesmu i svoj spot. "Super Vili", prema riječima autora pjesme, bas-gitarista Roberta Vrbančića, zvuči pomalo hip-hoperski, američki, moćno.

Vrbančić, vrsni glazbenik koji već godinama svira s Antom Gelom i surađuje, studijski i live, s najvećim imenima hrvatske glazbene scene, Berošu je odlučio posvetiti pjesmu zato što se u vrijeme koronakrize istaknuo kao pravi junak.

- Dugo sam razmišljao o tome da nešto napravim. Gledamo svaki dan Vilija i, naravno, sve druge ljude iz Stožera, no on je nekako iskočio u prvi plan. Vrlo je sposoban, vidim da je dosta smiren čovjek, a gledao sam i intervju s njim u kojem sam čuo što sluša... Sluša dobru glazbu - kaže Robert i dodaje: "Odlučio sam probati napraviti neku njegovu muzičku priču od četiri, pet minuta...".

Iako rađen u kriznim uvjetima, spot koji se može vidjeti na YouTubeu nije tek gomila scena na koju je nalijepljena glazba.

Vrbančić je u njega uspješno uklopio bitne trenutke koji daju sliku o Viliju Berošu i koje su mnogi zapamtili - od njegova razgovora s dječakom Šimunom (koji je nacrtao Beroša i ostale članove Kriznog stožera kao superjunake), preko žustre reakcije i priče o "petoj koloni", pa sve do zafrkancije zbog Beroševih navijačkih preferencija i toga kako ga Dinamovci zezaju da je uspješan u onome što radi jer je kao navijač Hajduka naviknut na krize. Uz te trenutke napisao je i odgovarajuću glazbu, dramatičnu, smirenu, optimističnu.

Cijeli projekt "Super Vili" nastajao je desetak dana. Roberta je snimala njegova kći Mia, koja se i sama nakratko pojavljuje u spotu. Improvizirali su, vezali mobitel za štap, pa je on trčao oko kuće po travi (kaže da je sreća što žive na selu pa su mogli snimati na otvorenome bez kršenja mjera izolacije). Našlo se tu i drvo, tu je i optimistična scena s Mijom koja gleda prema Suncu jer poruka je, naravno, da će sve biti u redu.

- Radili smo sve pridržavajući se pravila i preporuka za ovo vrijeme, dakle onako kako preporučuju Krizni stožer i Vili Beroš - kaže Vrbančić.

Uz njega, koji je odsvirao bas gitaru i klavijature, u spotu je sudjelovao i bubnjar Mario Klarić, koji je svoje dionice snimio doma u kućnom studiju, a za miksanje je bio zadužen Goran Kovačić.

- Njegov sin Lovro, koji ima 14 godina, od svih snimki koje smo mu poslali napravio je video - dodaje Vrbančić, koji se nada da će Super Vili vidjeti spot i da će mu se svidjeti.

On već radi na nečem novom. Kao Zagrepčanin ima potrebu napraviti pjesmu posvećenu Zagrebu u doba koronavirusa.

- Bit će to svojevrsni splet svega i svačega, od dočeka nogometne reprezentacije do Manduševca, a u biti prikaz jednog dana Zagreba u izolaciji, ali onakvog kakvog ga ja vidim - kaže glazbenik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:32