SLAVNI VIOLONČELIST

VIDEO: NIKAD ISKRENIJA ISPOVIJEST STJEPANA HAUSERA 'Mislim da se jako puno žena diljem svijeta nasmije kad pročita da sam gay'

 Instagram

U nikad otvorenijem intervjuu Stjepana Hausera koji je dao novinaru Gordanu Vasilju, slavni violončelist iskreno je progovorio o vezi s Jelenom Rozgom, o šuškanjima da je gay te o prijateljstvu s Eltonom Johnom i druženju sa svjetski slavnim osobama.

Između ostalog potvrdio je i kako je nedavno u središtu Zagreba kupio stan u koji se sa svojom zaručnicom Jelenom i uselio.

- Lijep je osjećaj imati nešto svoje iako meni to ništa ne znači. Ja sam to kupio na silu, bez veze, samo da mi ne stoje pare na računu, negdje nešto kupiš neku investiciju. Ja sam toliko jednostavan čovjek da meni ne treba ništa. Meni daš sobu, neku malu garsonijeru i čelo i ja sam miran za cijeli život - tvrdi naš proslavljeni glazbenik.

A iako su dinamični član dua 2Cellos i popularna pjevačica u vezi već 17 mjeseci, medijskim prostorom i dalje kruže glasine kako je njihova ljubav samo marketinški trik.

- Zašto to ljudima toliko ne ide u glavu da bi mi mogli biti skupa? Dečko, čovjek koji voli lijepu žensku, prekrasna ženska, što je tu njima nespojivo? Što ima veze što ja sviram čelo, a ona pjeva to što pjeva i sad je njima to nespojivo? Kakve to ima veze s ljubavi, ne razumijem - iskreno se zapitao Stjepan.

'Mislim da se jako puno žena diljem svijeta nasmije kad pročita da sam gay'

Polemike dežurnih dušobrižnika oko njihove veze ga uvelike nasmijavaju.

- Meni je smiješno čitati sve što se priča. Ja želim da pričaju što više toga i onda super. Stvara se neki misterij oko tebe, nitko ne zna tko si, što si, jesi peder, jesi lezba, što ima veze. Najvažnije je da je tebi lijepo sa samim sobom - zaključio je.

Na tračeve da je gay, Stjepan je priznaje, davno oguglao.

- Ja mislim da se puno, jako puno cura nasmije kad to pročita. Veliki broj žena diljem svijeta - malo se i našalio.

Jelena je 30-godišnjem glazbeniku godinama bila tiha patnja: '

- Ženska je fenomenalna, tako je neiskvarena svih ovih godina na estradi. Kakvi su sve ljudi na estradi, a ona je ostala nekako netaknuta, čista, poštena,dobra. Obično kad si lijep kao što je Jelena si neka kuja, a ona je poštena, dobra. Milo ti je oko srca kad ju gledaš, kad ju slušaš kako priča, slatka je. Obično sve one kad su lijepe imaju sto zahtjeva, prohtjeva, a ona je totalno normalna žena - nije mogao prestati hvaliti svoju zaručnicu.

'Ne znam bih li sada bio odgovoran otac'

Na Vasiljevo pitanje razmišlja li o očinstvu, talentirani Puljanin je odgovorio.

- Nekako ne znam bih li ja još bio dobar tata, odgovoran. Ali ako se desi, nek se desi. Ne želim ja ništa planirati, najgore je kad se planira. Ako se treba nešto desiti, nek se desi samo od sebe.Treba živjeti spontano i što god ti dođe u život je prekrasno - siguran je Stjepan.

Zbog ljubavi prema čelu, Hauser je u školi često bio na meti izrugivanja svojih vršnjaka: '

- Svi su bili veliki nogometaši i svi su bili kao zvijezde, a ja sam svirao tamo neku violinu po gradu, gdje su mi se rugali, smijali, i onda sad kad smo svirali na dodjeli Zlatne lopte onda sam vidio gdje su ti svi veliki nogometaši. Ja se s ovom violinom sad družim s Ronaldom, Messijem, Neymarom, sve najveće zvijezde. Koja igra sudbine zapravo, kako se stvari izokrenu - sjetno govori Stjepan.

'U najtežim danima puno mi je pomogao Elton John'

Svjetske zvijezde su ga uglavnom pozitivno iznenadile, a najviše se sprijateljio s Eltonom Johnom s kojim su 4 godine svirali po cijelom svijetu.

- Imao sam ja neke svoje faze kad nisam baš bio najbolje, neke depresivne faze. Tada mi je Elton John puno pomogao. S njim sam proveo puno dana razgovarajući o svemu i zapravo shvatio da je on prolazio kroz identične stvari u životu. Onda sam shvatio kako smo svi mi ranjivi - otkrio je.

A do veze s Rozgom, Stjepana je pratio glas nepopravljivog ženskaroša.

- Bio sam mlad dječak koji voli ženske, to nije ništa ružno, to je lijepo i još ako si uz to slavan i uspješan zašto to ne iskoristiti. U početku sam ja bio neiskusan, sramežljiv, nisam ni ja znao sebi najlakše otvoriti ta vrata i onda s vremenom kad se baciš u to, u taj svijet, onda naučiš i onda ide sve brže i brže i lakše - rekao je Stjepan iskreno.

Tadašnje vruće avanture na turnejama pripisuje fazi koju je morao proći:

- To je bilo vjerojatno zbog te moje zatvorenosti iz djetinjstva, iz škole, iz tih dana, valjda sam osjećao potrebu da se skroz izokrenem, kao da nadoknadim nešto izgubljeno, jer ja sam cijeli svoj život bio samo u čelu, u vježbanju, samo muzika. Bio sam kao neki štreber čovječe - prisjetio se školskih dana.

A uz glazbu, njegova velika strast je pješačenje pa se uskoro sprema i na veliku pješačku avanturu: '

- Planiram sad, ako ćemo uzeti neku veću pauzu, dužu, od par mjeseci, otići od Pule uz obalu, preko Splita pa Dubrovnik pa dole preko Albanije, Grčke, pa dokle stignem - otkrio je svoje planove.

Cijeli intervju Gordana Vasilja sa Stjepanom Hauserom pogledajte u priloženom videu i otkrijte kako se snašao u imitiranju Tedija Spalata, Arsena Dedića, Alena Vitasovića, Ibrice Jusića i Petra Graše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 07:11