POČETAK KARIJERE

VIDEO: POGLEDAJTE PRVI SINGL I SPOT NOVE HRVATSKE GLAZBENE ZVIJEZDE Pobjednik 'The Voicea' snimio spot za kultnu pjesmu koja je mnogima izmamila suze

U kreiranju nove verzije ove emotivne balade sudjelovali su vrsni glazbenici, a za produkciju je zaslužan producent i autor pjesme – Srđan Sekulović Skansi
Vinko Ćemeraš
 Marko Horvat

Nastavlja se iznimna glazbena priča Vinka Ćemeraša, mladog i talentiranog glazbenika koji je sudjelovanjem, a zatim i pobjedom u trećoj sezoni showa The Voice Hrvatska osvojio srca i pažnju šire javnosti.

Njegova izvedba pjesme „Pelin i med“ cijenjenog Dine Dvornika u samom finalu showa mnoge je emotivno dotakla, uključujući i njegov mentorski tim, koji nije mogao suspregnuti suze. „Za mene je ovo pjesma stoljeća u Hrvatskoj“, iskreno će reći samozatajni Vinko Ćemeraš, stoga ne čudi da upravo „Pelin i med“ predstavlja kao svoj prvi studijski singl, zajedno s pratećim videospotom.

Cijenjeni hrvatski producent i tekstopisac Srđan Sekulović Skansi, ujedno i autor originalne verzije pjesme „Pelin i med“, bio je dio Vinkovog mentorskog tima te i sam priznaje kako ga je Vinkova interpretacija ovog glazbenog dragulja snažno dotakla već na probama pred finale: „Čim sam prvi put na probi čuo izvedbu pjesme, rekao sam mu 'Stari, što se mene tiče, deri!'.

A onda Finale... tko je gledao – je gledao, sve je bilo jasno koje su se tu emocije probudile. Kako je to intepretirao, i ja sam se raspao, moram priznati. Najbitnije mi je bilo da pjesma ne bude oskvrnjena, već da bude prezentirana kako treba – i tu sam bio jako zadovoljan!“, iskreno otkriva Skansi.

Bilo je jasno kako ovu emociju i interpretaciju vrijedi zapisati i u studijskoj verziji te se iste večeri po završetku Finala rodila ideja da se „Pelin i med“ oblikuje u Vinkov prvi studijski singl. Svega nekoliko dana kasnije Skansi je u svom studiju okupio vrsne glazbenike, koji su pjesmu u njegovom aranžmanu izveli i u showu The Voice. Tako je zajedno s njima i s Vinkom u svom zagrebačkom Lemon Production studiju započeo proces snimanja pjesme, koja upravo postaje prvi studijski singl Vinka Ćemeraša.

Marko Horvat
Vinko Ćemeraš u studiju s autorskim timom

U svega nekoliko dana u studiju su se okupili Dominik Žagmešter (klavir), Gina Viktorija Damjanović (prateći vokal), Marko Lazarić (bubnjevi), Nikša Bratoš (gitara), Miroslav Lesić (gitara), Fedor Boić (hammond orgulje) i Alen Svetopetrić (bas), koji su ovoj izvedbi dali svoj izniman doprinos, a u procesu snimanja sudjelovao je i Antonino Šimić (Greenwood Studio).

Zanimljivo je i kako je upravo Alen Svetopetrić bas dionicu odsvirao i na originalnoj snimci „Pelin i med“, što otkriva Skansi te nadodaje: „Bio je užitak kreirati ovu novu snimku! U studio su došli svi muzičari frendovi, vidi se da su i oni uživali raditi i sudjelovati u svemu tome.“

Čitavu priču pratila je i video-kamera, koja je zabilježila kreativni proces studijskog snimanja pjesme, stoga je u režiji Marka Horvata (Nexus Production) objavljen i prateći videospot, dostupan na službenom YouTube VEVO kanalu Vinka Ćemeraša.

Od prve Blind Audicije u showu te samog početka ove lijepe glazbene priče, Vinka Ćemeraša prati i podržava njegov mentorski tim, o kojem iskreno progovara: „Svoj The Voice #TimGobac spomenem svugdje gdje mogu, a opet mislim da to nije dovoljno. Gina, Skansi, Gobac i Lidija – da nije njih...ne znam, koliko god bih dobar ja bio, mislim da bez njih ne bih bio ovdje. I eto, suradnja se nastavlja i nakon showa, i stvarno, hvala im od srca na tome!“.

Pobjedom u showu The Voice, Vinko Ćemeraš ostvario je diskografski ugovor s Universal Music Hrvatska, u čijem izdanju je i objavljen njegov prvi singl „Pelin i med“. Pjesma od ovog petka, 6. ožujka, svira u radijskom eteru te je dostupna diljem svijeta putem digitalnih glazbenih servisa

Za Vinka Ćemeraša i njegov glazbeni tim ovo je tek početak; u studiju i produkciji Srđana Sekulovića Skansija već su u nastajanju nove pjesme, čija objava se očekuje vrlo brzo. „Radimo, radimo, radimo“ skromno zaključuje Vinko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. ožujak 2023 20:02