'SPLIT PJEVA MIŠU'

VIDEO: Pogledajte trenutak u kojem Mišo nije mogao izdržati: Iako jedva hoda, popeo se pred ganute Splićane i pustio glas koliko god je mogao...

 
Mišo i Ivana Kovač
 Duje Klaric / CROPIX

Finale večeri "Split pjeva Mišu" nabile su visoke temperature i emocije, piše Slobodna Dalmacija.

Gorjelo je i znojilo se u onom kvadratu Prokurativa, koje su najspektakularnija splitska kulisa, ali u vrijeme Splitskog festivala, i jedna od najvrućih.

 

Tribine su neumorno skandirale "Mišo, Mišo" dok su svi sudionici retrospektivne večeri posvećene ikoni hrvatske estrade na kraju programa zajedno izvodili "Dalmacija u mom oku".

 

Premda već dugo jako slab na nogama i s relativno friško riješenim zdravstvenim tegobama, Mišu je sa sjedalice u prvom redu gledališta podiglo samo srce, koje nije moglo izdržati da se ne popne na mjesto na kojem je cijelog života najviše volio biti.

 

Trebao je samo okidač, a to je bila kći Ivana, koja ga je netom prije rasplakala izvedbom pjesme “Noćas ćemo zemlji k'o materi reći”.

U trenutku kad je s pozornice zapjevala "Ako me ostaviš, kad poželiš kraj..." Mišo je krenuo prema njoj i zapjevao s izvođačima na pozornici.

 

Bebek je bio na generalki, ali ipak nije nastupio

Na subotnjoj retrospektivnoj večeri Splitskog festivala u čast Miše Kovača trebao je nastupiti i Željko Bebek, međutim umjesto njega nastupio je Branko Medak, koji je otpjevao pjesmu "Svi pjevaju, ja ne čujem".

Kako piše Slobodna Dalmacija, Bebek je večer prije prisustvovao generalnoj probi i sve je upućivalo da će nastupiti kako je i planirano, međutim zdravstveno mu se stanje iznenada pogoršalo i viroza ga ja prikovala za krevet.

Bebekova supruga Ružica pomaže mu da se oporavi od bolesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. listopad 2020 13:45