NAJAVNI SINGL

VIDEO: PORINOM NAGRAĐENI BEND SNIMIO DVIJE VERZIJE PJESME Zakoračite u akustični 'Dupli svijet' Mayalesa

 
Članovi grupe Mayales Petar Beluhan, Vlado Mirčeta i Luka Gecek.
 Sandra Šimunović / CROPIX

Nova pjesma Mayalesa, Dupli Svijet, objavljena je krajem proljeća 2019. godine kao najavni singl nadolazećeg, četvrtog albuma koji se od ljeta iste godine snima u studiju Miholjević/Ferina. To je prvi puta da Mayales snima dva albuma zaredom s istim producentima, sugerirajući da je autorski trojac Beluhan/Mirčeta/Geček itekako zadovoljan suradnjom sa spomenutim producentskim parom odnosno zvukom koji su postigli nagrađivanim albumom Simbol za sunce.

Tijekom snimanja Mayales je napravio kratku pauzu kako bi ispred kultnog studija snimio i akustičnu verziju iste pjesme. Kontrast između dopadljive melodije i teksta te apokaliptičnog okruženja kompleksa Katran najbolje opisuje naslov pjesme, "Dupli svijet".

Živopisan kompleks Katran, nekadašnji industrijski centar u središtu Zagreba, danas je prostor koji privlači brojna imena zagrebačke urbane glazbene scene gdje stvaraju sadržaj koji obogaćuje ponudu metropole. Isti je posljednjih godina neraskidivo vezan i uz Mayalese, još od početka stvaranja albuma "Simbol za Sunce".

U neposrednoj blizini Katrana nalazio se Mayalesov umjetnički atelje u kojem su nastajale pjesme spomenutog albuma, one koji će se nekoliko godina kasnije snimati i dotjerivati u samom Katranu, u studiju popularnog producentskog para Pavla Miholjevića i Jure Ferine.

Osim toga Katran skriva i osebujan klub Maria Petrekovića u kojem Mayales radi probe svojeg mnogoljudnog benda, postave koja posljednjih tri godine fanatično izvodi pjesme iz povratničke faze Mayalesa, te dva posebna koncerta koja su velikim slovima upisana u kronologiji povratničke priče Mayalesa odnosno njihovih fanova. Kruna te suradnje je i Katran Session, dvadeset minutni video program u režiji kultnog Radislava Jovanova - Gonze, po mnogima najbolje ekranizirana sviračka virtuoznost benda koji već 27 godina širi granice domaće pop rock glazbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 14:54