'DUPLI SVIJET'

VIDEO: PREMIJERNO POGLEDAJTE NOVI SPOT MAYALESA Porinom nagrađeni bend vraća se s pjesmom koja spaja niz stilova - poslušajte novi singl!

 
Mayales
 Promo

Mayales je objavio novu pjesmu, ‘Dupli svijet’, i time najavio početak snimanja materijala za novi album. I ova je pjesma snimljena u studiju Pleasantville što potvrđuje nastavak suradnje s producentima Jurom Ferinom i Pavlom Miholjevićem s kojima su realizirali i posljednji album, višestruko nagrađeni 'Simbol za sunce', po mnogima najbolji album 2017. godine ujedno i dobitnik Porina za Najbolji rock album.

Mayales je s prethodnim albumom '2' (2012.) osvojio nagradu Porin za Najbolji album godine (također i za Rock album, te Najbolju produkciju). Brojne nagrade struke te hvalospjevi glazbene kritike nastavljaju se i s posljednjim albumom 'Simbol za sunce' što pokazuje da je povratnička faza, kao i inzistiranje na glazbenoj izvrsnosti, pun pogodak. Mayales, koji postoji već 26 godina, do sada se nikada nisu vraćali na isto, uvijek su u potrazi za novim formatima smještenim negdje između popa, rocka, countryja, jazza... Glazbu Mayalesa moguće je dočarati kroz nekoliko naoko kontradiktornih pridjeva: neobično, lucidno, sanjivo, snažno, raskošno, kvalitetno, drugačije, radiofonično, suvremeno, retro, tužno optimistično... Tako je i s novim singlom.

'Dupli svijet' potpisuje uigran autorski dvojac, Petar Beluhan i Vlado Mirčeta, ujedno i kičma Mayalesa. Video za pjesmu napravio je stalni suradnik benda, svestrani umjetnik Dalibor Barić.

Novi singl izlazi četiri godine nakon objave pjesme 'Danas smo Happy', prvog singla koji je najavio početak snimanja albuma 'Simbol za sunce'. 'Dupli svijet' najavljuje novi album i novu fazu u radu Mayalesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 00:40