HRVATSKA PJEVA

VIDEO: U PETAK NOVI KONCERT NA PORTALU JUTARNJI.HR Zorica Kondža: 'Radujem se poput malog djeteta! Imati osjećaj zajedništva za mene je vrlo bitno'

 
Zorica Kondža
 Tomislav Kristo / CROPIX

Jedinstveni glas Zorice Kondže, Splićanke koja desetljećima oduševljava publiku svih generacija, u petak 24. travnja stiže u naš virtualni studio na koncert "Hrvatska pjeva", koji se održava uz potporu naših sponzora Hrvatskog telekoma i Podravke.

Pjevačica će iz svog splitskog dnevnog boravka biti gošća na koncertu svog prijatelja, gitarista Ante Gele. Oboje naglašavaju da spontanom svirkom i pjevanjem žele uljepšati sate svojoj publici dok se ponovno ne sretnu na nekom novom koncertu.

Zagreb, 060120.
Koranska 2.
Ante Gelo, slavni gitarist, glazbenik.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX
Ante Gelo

Zorica ističe da je riječ o jedinstvenom glazbenom trenutku u životima svih nas jer se na taj način njeguje kontakt s publikom i neizmjerno se veseli ovom nastupu.

- Ovo je prvi put da ću zapjevati nakon Dana žena kad sam zbog okolnosti koje su nas zadesile morala stati. I zato se radujem poput malog djeteta novom druženju, u potpuno drukčijim okolnostima, jer je imati osjećaj zajedništva za mene vrlo bitno. Iskreno se nadam da ćemo Gelo i ja uspjeti ljude dirnuti u dušu. Ma, uvjerena sam da ćemo uspjeti jer pjesma ima tu moć - kaže dobro raspoložena Splićanka i napominje kako je sigurna da će ih voditi čista emocija.

- Pjevat ćemo i svirati ono što nas u trenutku bude inspiriralo. Naprosto ćemo se oboje prepustiti trenutku - najavljuje Zorica Kondža, a njezina poruka za predstojeće druženje jest kako je samo bitno da se svi zajedno prepustimo notama.

"Hrvatska pjeva" kreativan je online projekt u sklopu kampanje #ostajemdoma u kojoj su Jutarnji list i Ante Gelo krenuli s ekskluzivnim koncertima koji glazbu donose u baš svaki dom. Projekt je otvorio Petar Grašo, a ponedjeljkom i petkom od 20 sati sve zajedno će nas uveseljavati nastupi i priče najvećih imena domaće glazbene scene. Sve se odvija putem web stranice Jutarnji.hr, Facebook prijenosa te HT-ova MaxTV-a i MaxTV2GO, platformi koje nam omogućuju ekskluzivnu glazbenu priču.

Ante Gelo pojasnio je kako je osmislio projekt u kojem on u goste poziva svoje glazbene prijatelje, glazbenike s kojima je tijekom godina surađivao na različite načine.

Zagreb, 060320.
Matis Absolute Lounge.
Zabava nakon dodjele medijske nagrade Zlatni Studio  u izboru citatelja tjednika Studio Jutarnjeg lista.
Na fotografiji: Ante Gelo, Zorica Kondza, Petar Graso.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX
Ante Gelo, Zorica Kondža i Petar Grašo

- Ovo je prvi put da radim takvo što i moram priznati da me jako veseli jer ćemo malo pričati, a puno svirati i pjevati. To je baš ono što svi trebamo u ovim čudnim vremenima. Ja vam to zamišljam kao miks Jools Holland Showa, 'A strane' i radijske emisije s upaljenim kamerama. Pričat ćemo samo o glazbi i to me najviše veseli jer takav format stalno nedostaje ili u današnje vrijeme gotovo uopće ne postoji - rekao je poznati glazbenik koji u priči otkriva atmosferu koju je zamislio.

- Nama je bitno da smo interaktivni i spontani te glazbenički prestižni, vrhunski u odabiru i interpretaciji, a s druge strane bez šminke, bez scenografije, bez studijskih uvjeta, u skladu s vremenom u kojem živimo. Gledat ćete dvoje glazbenika koji pričaju i muziciraju putem mobitela i žele dati malo srca. Nemojte misliti da i nama toga ne nedostaje, tako da ćemo se zajedno veseliti i barem nakratko zaboraviti na sve probleme. Natočite čašu vina i guštajte s nama - poručio je vrsni gitarist.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 11:04