HRVATSKA PJEVA

VIDEO: U PONEDJELJAK NOVI KONCERT NA PORTALU JUTARNJI.HR Marko Tolja: Gelo je jedan od naših najboljih glazbenika, očekujem opuštenu i spontanu svirku

 
Marko Tolja i Ante Gelo

- S velikim veseljem čekam svirku u ponedjeljak jer je moj zadnji nastup bio na Zlatnom Studiju. Baš se nekako poklopilo da nakon dodjele nagrada svi zajedno uđemo u karantenu. I eto, uskoro se ponovno družimo - govori Marko Tolja uoči online koncerta koji je pred publikom zakazan za ponedjeljak 27. travnja u 20 sati.

Istaknut će, Anti Gelu i njemu energije ne nedostaje, poznaju se 15-tak godina i na njihovim nastupima uvijek je veselo.

- Osim toga, on je po meni jedan od naših najboljih glazbenika, aranžera i instrumentalista, pa mogu najaviti i puno improvizacije - govori Tolja i dodaje da zamišlja opuštenu i spontanu svirku koju će nadograditi nekim svojim pričama koje su kroz godine zajedno prošli.

A kako provodi vrijeme u ovom suludom dobu koje nije zaobišlo ni glazbenike?

- Ponosan sam što sam napisao novu pjesmu. I ono što je netipično za mene kao autora jest da je vedra, vesela i pozitivna. Jer, da je kojim slučajem bilo suprotno, svoju bih publiku bacio u kolektivnu depresiju - kaže smijući se Tolja i nastavlja:

- Naravno, i ovaj put mi je nit vodilja bila ljubav. Mislio sam da ću ovo vrijeme iskoristiti za pisanje. Ali, iskreno, nemam baš inspiracije pa sam vrlo zadovoljan što je i jedna izašla iz mene. I moram priznati da sam zadovoljan i da će biti moj novi ljetni singl - najavljuje Riječanin, čiji vokal nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Koncert koji su pokrenuli Jutarnji list i Ante Gelo dio je kampanje #ostajemdoma.

U ponedjeljak slijedi novo druženje koje je dio online projekta "Hrvatska pjeva", u sklopu kojeg će putem web stranice Jutarnji.hr, Facebook prijenosa te HT-ova MaxTV-a i MaxTV GO-a donijeti glazbu u baš svaki dom. A sve uz podršku Hrvatskog Telekoma i Podravke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 22:37