NOVI STUDIO

VIDEO: VELIKA NOVOST U ŽIVOTU LIJEPE NOVINARKE Postala je prva doktorica znanosti među voditeljima Dnevnika

 
 Bruno Konjević / CROPIX

Dajana Šošić postala je prva doktorica znanosti među voditeljima Dnevnika. Nakon tri godine, 35-godišnjakinja uz Brela iza koje je 12 godina provedenih na HRT-u, od čega deset u Informativnom programu, prošli je tjedan doktorirala komunikacijske znanosti na interdisciplinarnom studiju Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, kod prof. dr. sc. Pere Maldinija. Za svoj doktorat Šošić je odabrala i više nego aktualnu temu (ipak je ‘informativac’) - ‘Utjecaj društvenih mreža na informativne programe javne i komercijalne televizije’.

- Taj utjecaj iz televizijske prakse izuzetno mi je zanimljiva tema s obzirom na to da je riječ o globalnom fenomenu koji je zahvatio i ljudske odnose i poslovne kontakte, a, naravno, i same medije. Iz svakodnevnog novinarskog rada, u kojem su društvene mreže postale neizostavni alat, činilo mi se zanimljivo ispitati kako utječu na televiziju i samo novinarstvo i u kojem smjeru ide taj utjecaj s obzirom na to da je kod nas ta tema sa znanstvenog stajališta tek u začecima - objašnjava Šošić i dodaje da su rezultati istraživanja, očekivano, pokazali da su društvene mreže, prije svega Facebook, postale standardni alat u novinarskom radu te da se upravo putem njih sve više plasiraju političke poruke koje se prenose u središnjim informativnim emisijama.

Obitelj joj je, kaže, oduvijek bila iznimna potpora u svemu i očekivano ih je razveselila vijest da je doktorirala.

- S druge pak strane, vesele se i što ću sada imati više vremena za njih - uz smijeh uzvraća Šošić.

Počela je raditi još kao studentica jer je na četvrtoj godini studija stigla na praksu na HTV i ostala.

Sada već skoro dvije godine vodi i uređuje Podnevni Dnevnik, Vijesti u 17 na Prvom programu, no i dalje je na terenu i bavi se radom Vlade i aktualnim političkim zbivanjima.

Hanza Media

Intervju s Dajanom Šošić u cijelosti pročitajte u novom broju Studija u petak, 2. kolovoza, gdje možete pronaći i intervjue sa Zoranom Vakulom koji za Studio govori o dječačkim snovima i pjesmama u kojima je opjevan, s karizmatičnom ljepoticom iz Gavellinog teatra Tenom Nemet Brankov, s Gulianom i budućom glumačkom zvijezdom Ivanom Colarićem, te niz drugih tema iz svijeta šoubiza i kulture.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:44