NOVAC KAO NAJVEĆI PROBLEM

VIDEO: ZUHRA PROGOVORIO O BOLNOM RAZLAZU S PERVANOM 'Radili smo za kikiriki, sve smo govorili iz glave, a onda se on potpiše kao autor Večernje škole'

 
Večernja škola
 Dragan Matić / CROPIX

Zlatan Zuhrić Zuhra, jedan od najpoznatijih domaćih komičara, bio je gost Podcast Inkubatora u kojem je komentirao razlaz sa Željkom Pervanom na prijektu Večernje škole. Zuhra priznaje da je problem zapravo bio novac.

- Kad je to postala prava, ozbiljna produkcija, kao autor projekta bio je naveden Željko Pervan. A svi znate da autor dobiva lovu. Znači, prodaš Večernju školu nekoj drugoj državi, lovu dobije autor. Onda sam i ja postavio pitanje: 'Ako svi sve govorimo iz glave, onda barem napiši da smo mi koautori, kaže Zuhra.

Komičar tvrdi da Pervan nikad nije pisao tekst za njihove nastupe. - Da je on to radio, onda bi mogao se potpisivati kao autor i tako prodavati Večernju školu.

Zuhra objašnjava da je tada morao početi raditi nešto za obziljne novce jer se u projektu Večernje škole nikako nije mogao dogovoriti s Pervanom.

- Nije tu bile neke posebne zarade, mi smo dobivali kikiriki. Tada sam počeo raditi taj Zuhra show pa mi je rečeno da ne mogu raditi na dvije televizije, iako je to različiti format. A meni je to bio izazov jer se radilo o subotnjem showu. Dobio sam divnu priliku, za to vrijeme super jaka produkcija... Kada sam pitao zašto ne mogu raditi, rekli su da je tako odlučio tadašnji ravnatelj HRT-a Mirko Galić. Prestao sam onda raditi Večernju školu, međutim, deset godina kasnije sreo sam Galića i rekao mi je da ništa on to nije odlučio. To je očito bila nečija spačka da mi se malo pokaže da ću valjda propasti ako ne budem radio Večernju školu, izjavio je Zuhra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:37