NIKOLINA PIŠEK

‘Vidojevom ocu bilo bi bolje da kamere postavi ispred škole svoje unuke, pa da bude dobar djed‘

Voditeljica kaže kako se trudi vratiti u normalu zbog najmlađe kćeri koja ovisi o njoj, gleda u nju i reflektira njezine emocije

Nikolina Pišek

 Pedja Milosavljevic/CROPIX

Tko je Medo iz prošle epizode, a tko Pasta i četkica koji će nastupiti u idućoj, to se pitaju i gledatelji i detektivi showa "Masked Singer". Druga sezona počela je prošle subote, prva je ispala Nika Fleiss. Ali još više od toga koja se zvijezda krije ispod koje maske, ljude zanima jedna druga zvijezda tog showa, voditeljica Nikolina Pišek. Prvu epizodu odradila je bolesna i pod temperaturom, ali za RTL Direkt je rekla: "Postoje medikacije koje uvjerljivo snižavaju simptome na normalu. No kad krene ta vrsta showa i kad se upale kamere, ne boli te više ništa, Možeš biti kljast, bez pola jezika, mozga, što obično jesmo svi kad krene live, ali nekako stvari počnu funkcionirati. Kako? Ne znam. To je neka zakonitost koju treba tek proučiti".

Voditeljica ističe kako nitko ne zna tko je pod maskama.

- Dosta je teško boraviti pod zahtjevnim maskama, jako je vruće, kao da te stave u mikrovalnu pećnicu. Nika Fleiss doslovno se pušila kad smo joj skinuli masku s glave. Natjecatelji su odjeveni u nekakve crne jednoobrazne uniforme, majice s rukavicama, vizire kao za varenje... Ne možeš uopće raspoznati identitet i lijepo im piše: ‘Ne razgovaraj sa mnom‘. Nije im uopće dopušteno komunicirati, tako da ja ne znam tko je ispod maske. Jedno, dvoje, troje ljudi zna.

Iza Nikoline je itekako teško razdoblje. Gotovo godinu dana prošlo je od smrti njezina supruga Vidoja, no ona se trudi vratiti u normalu. Kaže kako to mora činiti zbog obitelji, okoline, djeteta, najmlađe kćeri koja definitivno ovisi o njoj, gleda u nju i reflektira njezine emocije.

- Tako da, ako sam ja loše, i ona je loše - rekla je za RTL Direkt.

Osim suprugove smrti, doživjela je i neviđenu te sramotnu medijsku hajku.

- To je sad privremeno splasnulo. Ja sam podigla neke tužbe protiv medija koji su iznosili takve neke stvari. Ne želim ići u nekakve dugotrajne procese i ne zanima me nikakva financijska korist. Samo želim da se to stiša i da imamo pravo na neko dostojanstveno prolaženje kroz cijelu tu temu. Bilo je jako ružno i primijetila sam da nisam jedina. Svi znamo za slučaj Severine, koja isto proživljava neviđen medijski progon za njezine privatne situacije. To je jako nedostojanstven položaj za bilo koju osobu. Pogotovo žensku, koja je ujedno i majka i koja mora i raditi i javno djelovati na sceni. Mislim da je to nevjerojatno teško iskustvo... U Srbiji me nije iznenadilo jer sam to očekivala na neki način, iako nisam baš očekivala tom žestinom. Kad je krenulo, znala sam da će biti gadno i da je bitka protiv toga izgubljena. To je kao da otvoriš jastuk s perjem i on krene u svijet i ne možeš pohvatati pojedinačna perca. Iznenadio me hrvatski pristup, ali opet, koliko god se ograničavali na hrvatske i srpske medije - medijski prostor je jedinstven i vijesti cirkuliraju bez obzira na to na čijim portalima se nalazile. Teško ih je ignorirati. Moram priznati da su ih naši kolege malo ipak ublažavali i modificirali tako da nisam bila nazivana nekim imenima koja ne mogu izgovoriti ovdje - rekla je Nikolina Pišek.

Vidojev otac za svašta ju je optužio - da ga je ona ubila, da nije tugovala… Stavio je kamere na njegov grob. Je li se situacija sad ipak malo smirila?

- Bilo bi mu bolje da ih ipak postavi ispred škole svoje unuke, možda da bude dobar djed, da je povremeno vidi. Makar pred školom, ako nikako drugačije - komentirala je voditeljica za RTL Direkt.

Na pitanje bi li bilo bolje da se ponašala kao "dobra udovica", odgovorila je: "Vjerojatno da, iako sumnjam da bi to bilo dovoljno dobro u mom slučaju, mislim da su se ovdje baš tendenciozne struje formirale da se mene diskreditira od strane dotičnog. Da sam bila u crnom, možda bi se dogodilo nešto slično tome, ali mislim da je taj progon udovica, tihi progon, prisutan jako dugo u našem društvu, ne samo u našem - na cijelom Balkanu. To ima nekakve povijesne korijene u svim društvima. U hinduizmu se još spaljuju, iako je 1829. to postalo ilegalno, ali taj običaj još uvijek se prakticira. Na neki način se i ovdje spaljuju na Balkanu. Preteška je to riječ. Jednu emisiju sam posvetila baš tome, tako da sam razgovarala s profesoricom Mirjanom Bobić, koja je bila autorica jedne od najbolje ocijenjenih knjiga iz tematike sociologije o udovicama i jednoj društvenoj nepravdi. Stigmatizacija postoji".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:28