NOVO LICE, NOVI GLAS

Vinko Ćemeraš u utrci za Zlatni Studio: ‘Moja cura brine se da ne odustanem i daje mi optimizam‘

Pobjednik showa ‘The Voice‘ koji je uspio rasplakati Davora Gopca, finalist je Zlatnog Studija
Vinko Ćemeraš
 Neja Markicevic/CROPIX

Svojim specifičnim glasom i rockerskim stilom Vinko Ćemeraš (27) prošle je godine oduševio i mentore i publiku u “The Voiceu”. Trenutak u kojem je rasplakao svojeg mentora Davora Gopca, izvodeći pjesmu “Pelin i med” Dine Dvornika, jedan je od najupečatljivijih u svim sezonama omiljenog showa.

Vinko, vrijedan i samozatajan mladić iz Čapljine u BiH, nakon pobjede nije sjedio na lovorikama - iza njega je prvi album, ima vjernu i sve veću publiku, optimističan je i prepun novih ideja koje želi realizirati sa svojim bendom Talvi Tuuli. Dokaz da se mnogima sviđa ono što Ćemeraš radi jest i ulazak u finale Zlatnog Studija, u kategoriji najboljeg novog lica na glazbenoj sceni. Vinko nam je otkrio što misli o nagradama, što planira i tko mu je najveća podrška u radu.

U finalu ste Zlatnog Studija s Nikom Turković i Jurom Brkljačom. Što kažete na konkurenciju?

- Čast mi je biti tu s njima, oni su malo više na sceni od mene i s razlogom s tu. Ne gledam na njih kao na konkurenciju, moramo biti sretni jer smo nominirani i jer smo u samom finalu. Bit će mi drago tko god pobijedi.

Pobjednik ste treće sezone HTV-ova showa “The Voice Hrvatska”, a taj je show također u finalu Zlatnog Studija u kategoriji najbolje zabave, pa možete reći da ste dvostruko nominirani za Zlatni Studio.

- Meni je sama nominacija bila kao pobjeda i potvrda da dobro radimo, a prolazak u finale još veća potvrda, haha.

Izjavili ste kako ste, sudjelujući u “The Voiceu”, željeli alternativni rock približiti široj publici. Ostvaruje li vam se želja?

- Da, polako ali sigurno. Imam još dosta toga ponuditi i pokazati, sve to ide malo sporije zbog situacije s koronom, ali mi jedva čekamo da krenemo s koncertima i na najbolji način približimo ljude našem stilu.

image
Gobac i Ćemeraš
Darko Tomas/CROPIX

Nakon pobjede u “Voiceu” objavili ste prvi singl, Dvornikovu pjesmu “Pelin i med” kojom ste očarali publiku u showu. U lipnju ste imali singl “Samo da ti si tu”, u kolovozu “Nauči me”... I sa svakim ste odlično stajali na top-listama. Je li vas to potaknulo da žešće poradite na albumu?

- Od trenutka kad smo shvatili da imamo materijal za album, vjerovao sam da smo napravili nešto jako dobro. Naravno, dok ne dobijete potvrdu od ljudi, ne možete ništa znati tako da smo sa svakim singlom i njihovim ulaskom na top-liste dobivali potvrdu da stvari idu kako smo željeli i vjerovali.

S bendom Talvi Tuuli objavili ste debitantski album “Na putu”. Što vam je bilo najteže tijekom rada na albumu?

- Nisam osjetio neke probleme. Srđan Sekulović Skansi omogućio nam je najbolje uvjete. Jedino što je bilo teško jest to što nismo svi u studiju.

Kako nastaju vaše pjesme?

- Ima tu naleta inspiracije i to se odmah snimi na diktafon. Ali natjeram se na pisanje i kad nemam inspiracije.

Sigurno vam je i podrška djevojke Karle bila bitna...

- Lijepo je kad imate jaku podršku pokraj sebe pa vam ne dopusti da pomislite na odustajanje, nego izvlači iz vas najbolje pa nastavljate s optimizmom.

image
Zlatni Studio
Jutarnji List
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. srpanj 2023 15:23