SPEKTAKL U LISINSKOM

Više od dva sata sviralo se, plesalo i pjevalo u čast glazbenim velikanima iz kultnih Indexa

Na velikim platnima u kutovima bine vrtjele su se fotografije i videozapisi koji sežu od najranijih vremena benda

Na fotografiji: Zoran Predin
 

 Nera Simic/Cropix

Tradicionalni koncert "Indexi i prijatelji" koji se ovoga puta održao na samu 60. obljetnicu od osnutka ove legendarne grupe raspametio je publiku velike Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Više od dva sata sviralo se, plesalo i pjevalo u čast ovim velikanima.

Za instrumentalnu podlogu ove spektakularne večeri koja je brojne posjetitelje barem na trenutak vratila u prošlost zaslužni su živući članovi benda: Fadil Redžić, Neno Jurin, Miroslav Šaranović, Peco Petej, Vlado Pravdić, legendarni klavijaturist Bijelog dugmeta koji je glazbenu karijeru započeo u Indexima, te gitaristi Muris Varajić i Ivan Kukić.

image

Na fotografiji: Željka Katavić - Pilj

Nera Simic/Cropix
image

Na fotografiji: Dino Jelusić

Nera Simic/Cropix

Vokali koji su svojim izvedbama raznježili publiku bili su Dado Topić, Hari Mata Hari, Zoran Predin, Neno Belan, Branko Đurić-Đuro, Dino Jelusić, Nermin Puškar, Bojana Stamenova, Amel Čurić, Tamara Todevska i Dejan Cukić.

U čast te uz sjećanje na sve one kojih nema, a koji su dali više od samoga sebe u ovu legendarnu grupu, svirani su brojni hitovi koje su Indexi izdali tijekom dugačke i osebujne karijere. Tako se moglo čuti pjesme kao što su "Plima", "Jutro će promijeniti sve", "Sanjam", "Krivac si ti", "Sve ove godine" i brojne druge koje su obilježile povijest ovih prostora.

image

Koncert Indexi i prijatelji u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski

Nera Simic/Cropix
image

Na fotografiji: Dado Topic

Nera Simic/Cropix

Na velikim platnima u kutovima bine tijekom koncerta vrtjele su se fotografije i videozapisi koji sežu od najranijih vremena pa sve do posljednjih nastupa grupe Index. Ovaj sastav, koji je osnovan davne 1962. godine, na ovom je zagrebačkom koncertu okupio brojnu publiku koju čine sve generacije, od mladih pa do onih starijih, što samo potvrđuje kako njihova glazba - ne stari.

image

Na fotografiji: Neno Belan

Nera Simic/Cropix

Koncert je završio izvedbom legendarne pjesme "Ti si mi bila naj, naj" koju je izvelo svih jedanaest vokalista večeri. Publika je ispratila koncert i samo sjećanje na Indexe ustajanjem, plesom i zajedničkim pjevanjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:36