ODGOVOR HEJTERIMA

Vitasović: Kopao sam i ja krumpir, pa nećeš mi ti govorit‘ što da radim! Zalihe? Zna se tko ih ima

Popularni pjevač osvrnuo se na koronakrizu koja je pogodila i estradnjake te poručio hejterima: ‘Nećeš mi ti govorit‘ šta da ja radim‘
Alen Vitasović
 Srećko Niketić/Cropix

Posljedice lockdowna, a onda i zabrane većih okupljanja, obveza fizičke distance i ostale epidemiološke mjere brojne su domaće glazbenike učinile potpuno nezaposlenima, a svjetlo na kraju tunela se ne nazire. U tom problemu je i Alen Vitasović.

- Možda oni neki najpopularniji glazbenici s domaće estrade koji su zarađivali brdo love žive od zaliha, enormno brdo love, što po meni nije realno, oni možda imaju. Ali ovi koji su normalno radili, kao što ja radim, normalne gaže, ništa specijalno, koncerti, dobiješ normalan novac i to... Nešto staviš sa strane i sve to skupa, za neke velike investicije ja nikad nisam imao, bio sam vajk inače skroman - govori Vitasović za IN magazin Nove TV.

Najviše ga uzrujavaju komentari hejtera koji još uvijek nisu posustali sa slanjem glazbenika, umjetnika i kulturnjaka na kopanje krumpira, obrađivanje oranica te berbe voća i povrća.

- Idi kopaj krumpir kao Nini Badrić ili radi nešto... Ja sam rekao, ja radim 40 godina, nećeš mi ti govorit' šta da ja radim. Ja sam sa sela, tu Orbanići, kopao sam vinograd, krumpir i sve. Ja znam radit' sve. Puno stvari znam radit', kućni majstor sam bio sebi, sve znam, vodovod, struja... Nisam ja neki ljenčina, ali ako je čovjek 40 godina na pozornici, onda mu je glupo i idiotski i stresno uopće radit' nešto drugo - objašnjava Alen i dodaje da on jednostavno želi pozornicu, reflektore, zvučnike.

- To je moj život! Ja sam često govorio da ću prekinuti s glazbom, da mi je dosadilo nakon toliko godina biti na pozornici, gubit' noći i sve što to prati. I sad kad je to došlo, skužio sam da je to meni sve, da sam rođen za to i molim Boga da to konačno krene - kaže.

Neke od ideja da se stiša glazba i ograniči točenje alkohola, smatra Vitasović, dokrajčile bi glazbenike i ugostitelje koji su ionako već na aparatima.

- Ja sam rekao ukinite svu glazbu, zatvorite radija, pustite samo televiziju i neka bude samo govor, nikakve muzičke pozadine ni ništa, kompletnu svu kulturu i muziku, sve uništite, ako je to već problem za covid, za širenje virusa. Što se tiče alkohola, to je još veća tragedija, nije to osobno što se mene tiče, nego kakve veze ima alkohol s tim? Čovjek se možda napije pa te poljubi, to su neke sulude ideje - rekao je za IN magazin.

No u cijeloj ovoj mračnoj priči, Alen je ipak pronašao i nešto dobro.

- U zadnjih mjesec dana snimio sam pet novih pjesama od te neke pod navodnicima muke. Onda ti dođe čak i neka kreativna stvar, najljepše se pjesme rade u nekim poludepresijama. Ja sam OK, samo želim da to prestane konačno - kaže i iskreno priznaje da ga ova nepravda jako boli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. siječanj 2023 06:34