NEIZMJERNA TUGA

Vitomira Lončar proživljava najteže dane: ‘Otišla je mama. Izborila se za produžetak koji je trajao 16 godina‘

Na Facebook profilu posvetila je dirljiv status majci i objavila njezinu fotografiju

Vitomira Lončar i majka

 Instagram

Vitomira Lončar, glumica, doktorica znanosti, profesorica i osnivačica kazališta Mala scena proživljava najteže dane.

Naime, Vitomira, koja već šest godina sa suprugom Ivicom Šimićem živi u Kini, sa svojim pratiteljima i prijateljima podijelila je vijest o odlasku njezine voljene majke.

Na Facebook profilu posvetila joj je dirljiv status u kojem je napisala kako se zaustavio motor za koji je 'mislila da je nemoguće da ikada stane'.

'Uspjela je svojom nevjerojatnom snagom i lukavošću završiti škole koje nitko nikada nije vjerovao da može i postala je, sa samo jednom zdravom rukom, nastavnica fiskulture, skijaška trenerica, rukometni sudac...', započela je.

'I kada su me 2006. pozvali u bolnicu da se pozdravimo, jer neće dočekati jutro, rekla je: 'Ne brini, izborit ću se.' I izborila se za produžetak utakmice koji je trajao 16 godina', nastavila je.

'Naučila si me boriti se. Naučila si me dijeliti. Naučila si me davati. Naučila si me čekati. Naučila si me voljeti život. Usprkos svemu. Hodaj, mama, hodaj. I pleši. I čekaj me', završila je Lončar dirljiv oproštaj, dok je na Instagramu objavila fotografiju majke.

Buga Marija Šimić, Vitomirina kći i glumica, također se na Instagramu oprostila od bake.

'Ostat ćeš upisana u nama. U tvrdoglavim, Lončarevskim glavama i žilavim, upornim srcima koja se ne predaju. I koja uvijek nađu način. I najviše od svega - koja obožavaju život', napisala je unuka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 04:30