ZLATNI STUDIO 2022.

Vjeko Ključarić: Jedan od najljepših vokala mlađe generacije snima svoj album prvijenac

Uspjesi koje niže doveli su ga i do nominacije za Zlatni Studio u kategoriji novo lice na glazbenoj sceni

Vjeko Ključarić

 Marko Miscevic/Cropix

Vjeku Ključarića često nazivaju jednim od najljepših glasova mlađe generacije, a uspjesi koje niže doveli su ga i do nominacije za Zlatni Studio u kategoriji novo lice na glazbenoj sceni.

Glasajte za nominirane u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

- Jako sam ponosan zbog nominacije. Nekako je to došlo kao iz vedra neba, ali je lijepa čestitka s obzirom na pjesmu "Neka zvona zvone", koja je nedavno izašla. Meni to puno znači i poticaj mi je da budem još bolji i da se trudim raditi još bolje pjesme - iskren je Vjeko.

U karijeri upravo jednim od najvećih uspjeha smatra singl "Neka zvona zvone".

- Ta pjesma nekako najbolje prodire do ljudi, a moj veliki uspjeh je i nastup na Zagrebačkom festivalu, gdje sam ju prezentirao. Uspjehom smatram i tv nastupe, posebno na 'A strani', čiju novogodišnju emisiju upravo snimam. Uzbuđen sam i napet oko toga - otkriva Vjeko.

Između ostalog, okušao se i kao autor, ali i redatelj spota za posljednji singl "Za ovaj svijet".

image

Vjeko Ključarić

Marko Miscevic/Cropix

- To je bilo jedno genijalno iskustvo. Došao sam do Mira Lesića i Brune Kovačića, autora s kojima radim, s refrenom pjesme, i njima se to jako svidjelo, pa smo zajedno počeli graditi priču. A što se redateljskog dijela tiče, veliki sam kreativac i volim se baviti i pjevanjem, ali i snimanjem spotova, pa smo tako snimili i video za singl "Za ovaj svijet" - kaže mladi glazbenik.

Uskoro bi Vjeko publiku mogao počastiti i albumom prvijencem.

- Vjerujem da će album uskoro zaživjeti. Još dok su sudjelovali u showu 'The Voice', planula je Vjekina ljubav s mladom pjevačicom Eni Jurišić, s kojom je snimio duet "Prije nego nestane".

- Nekako sve ide svojim tijekom, pa se, baš kao i moj početak na glazbenoj sceni, i duet s Eni dogodio spontano. Našu smo zajedničku priču započeli pjesmom "Prije nego nestane", a vjerujem da će biti i dueta s ostalim kolegama glazbenicima. Tome se radujem, iako ne volim previše planirati. Vidjet ćemo što će se dogoditi - priželjkuje Vjeko.

image

Vjeko Ključarić

Marko Miscevic/Cropix

Upravo je skladna veza ovo dvoje mladih glazbenika dokaz da posao i ljubav itekako idu zajedno.

- U našem slučaju, posao i ljubav moraju ići zajedno, jer druge opcije nema. Super je da se bavimo istim poslom, jer si puno međusobno pomažemo. Mogu reći da nam je tako puno lakše - naglašava glazbenik.

U vrijeme pandemije, kad su koncerti prilično ograničeni, mladim je glazbenicima, tvrdi Vjeko, puno teže doprijeti do publike.

- Uvijek je to svojevrsni yin i yang, pa mislim da će kad ovo sve prođe, ta mlada scena doslovce buknuti i vratiti se u normalu. Iskreno se tome nadam - rekao je.

Vjekine želje i ambicije prilično su skromne, a glede tog pitanja nasmijao se i na komentare o mogućem nastupu na Eurosongu, koji su uslijedili nakon njegova nastupa na Zagrebačkom festivalu.

Za kraj je otkrio i kako je njegov glazbeni put započeo lupanjem po plastičnim instrumentima kad mu je bilo četiri godine, nakon toga se nastavio u glazbenoj školi, uslijedio je festival, pa demo bendovi, 'The Voice' i na kraju 'A strana'.

image
Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2024 18:02