ZLATNI STUDIO 2022.

Vjeko Ključarić: ‘Nova pjesma je već na putu, bomba je, jedva čekam da je čujete‘

Vjeko Ključarić, zajedno s Albinom i Lorenom, ušao je u drugi krug nagrade Zlatni Studio u kategoriji ‘Novo lice - glazba‘

Vjeko Ključarić

 Marko Miscevic/Cropix

- Zafrkavate me? Zaista? - promuklim glasom pita Vjeko Ključarić kojem smo upravo mi javili da je s Albinom i Lorenom ušao u drugi krug nagrade Zlatni Studio.

- Pa ja ću sad odmah otvoriti šampanjac - govori muzičar koji je netom prebolio koronu, od čega se još uvijek oporavlja.

Glasajte za pobjednika u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

- Srušilo me na nekoliko dana, ali sada sam bolje - kaže Vjeko, čiji je glazbeni put započeo lupanjem po plastičnim instrumentima kad mu je bilo četiri godine, nakon toga se nastavio u glazbenoj školi, uslijedili su festival, demo bendovi, "The Voice", "A strana"... Sve to rezultiralo je hitovima "Neka zvona zvone", "Za ovaj svijet", "Prije nego nestane"...

- Glazba je nezaobilazan dio mog života, što se vidi i na fotografiji koja prikazuje malog mene, a nastala je još kada smo živjeli u Zaprešiću prije otprilike dvadeset godina. Pretpostavljam da sam vježbao nekog jako zabavnog Bacha za glazbenu školu (smijeh). Ova fotka jako mi je draga jer prikazuje moje prve glazbene korake - kaže Vjeko, kojeg pitamo kako komentira konkurenciju u svojoj kategoriji.

image

Vjeko Ključarić

Privatna Arhiva

- Konkurencija je zavidna, a meni je izuzetna čast dijeliti finale s Albinom i Lorenom.

Pobijedio ili ne, novi singl je već na putu, a to me veseli više od ičega jer je pjesma "bomba" i jedva čekam da ju čujete. Jako mi je drago kako su ljudi reagirali na "Neka zvone zvona", i to mi daje najveći "push" za dalje. Publika i live nastupi moja su najveća inspiracija - ističe glazbenik.

Kako će proslaviti ako uspije osvojiti Zlatni Studio?

- Ako pobijedim, party do jutra, a ako ne pobijedim, onda isto party do jutra - kroz smijeh govori Vjeko, koji polako privodi kraju rad na pjesmama na svojem prvom albumu.

- Pjesme se polako skupljaju i vjerujem da će album uskoro ugledati svjetlo dana, ali to me toliko i ne opterećuje. Bitno je da su pjesme dostupne svima i bez albuma - naglašava Vjeko, koji ne zna od koga je naslijedio ljubav prema glazbi.

- Pomalo od svakoga, rekao bih. Nitko se glazbom u mojoj obitelji ne bavi, ali glazba nas prati tijekom cijelog života. Ja sam sklonost prema glazbi pokazivao još kao klinac, pa ne znam je li nasljedna, ali siguran sam da je zarazna. Glazbom se bavim otkad znam za sebe, a i prije toga. Postoje snimke kada sam kao mali bio na nekoj proslavi, uzeo mikrofon i zabavljao sve oko sebe. Slično je i danas - priznaje Vjeko, koji je zahvaljujući glazbi pronašao i ljubav, jer je već godinama u vezi s Eni Jurišić, koju je upoznao tijekom showa "The Voice" i koja će, naravno, i u drugom krugu Zlatnog Studija navijati za njega.

image
Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 21:14