PIŠU PJESME

Vjeko Ključarić: ‘Supruga Eni i ja imamo nešto u ladicama, ali nikako se odvažiti...‘

Voditeljici Gini Damjanović je otkrio i zašto je baš ozljeda koljena bila presudna za njegovo karijerno usmjerenje

Vjeko Ključarić i Eni Jurišić

 Instagram/Eni Jurišić/

Dio karijernog puta Vjeke Ključarića imali smo priliku pratiti kroz popularne glazbene emisije. Nakon toga glazbeni put za ovog kantautora krenuo je u respektabilnom smjeru, nastupa, piše i objavljuje singlove. Iako dobro ‘pliva‘ u svim žanrovima, onaj rokerski mu je ipak najdraži, a Gini Damjanović je otkrio i zašto je baš ozljeda koljena bila presudna za njegovo karijerno usmjerenje. Vjeko Ključarić novi je gost TOP MUSIC DESKA TOP RADIJA u kojemu je govorio o svojoj karijeri, poslovnoj suradnji sa suprugom, također poznatom glazbenicom Eni Jurišić, a otkrio je i koje snove gaji kada je u pitanju glazba.

Zanimljivo je znati da je Vjeko bivši prvak Hrvatske i Slovenije u wakeboardingu.

„Taj sport me oduvijek nekako vukao. Cijelo djetinjstvo sam proveo na ski liftu i svaki dan po ljeti smo boardali. Tada mi je to bio ‘lifestyle‘, slušao sam hip hop. Tek kasnije, kada sam slomio nogu i prestao se baviti wakeboardingom počeo sam slušati rock. Da nije bilo te ozljede koljena tko zna gdje bih danas bio, možda bih sjedio u emisiji o vodenim sportovima", govori.

No karijerni put za Vjeku ipak je krenuo u glazbenom smjeru. Sudjelovao je u poznatom glazbenom showu „The Voice“ koji mu je donio puno toga lijepog u životu.

„Dobio sam jako puno prijatelja za cijeli život, upoznao sam Eni koja mi je žena te imamo i bebu. To mi je najvrijednije što sam dobio iz tog showa. Kao glazbeno iskustvo, apsolutno da. Zašto ne? Neka mladi probaju“, rekao je glazbenik te nastavio: „Je li show idealno mjesto gdje krenuti s glazbenom karijerom – to je pitanje, ali sigurno da je dobro iskustvo.“

image

Gina Damjanović i Vjeko Ključarić

Top Radio/

Pokazao je Vjeko da super ‘pliva‘ u raznim žanrovima, ali rock je njegova mjuza. Otkrio je sjeća li se trenutka kada se zaljubio u rock, ali i što ga najviše inspirira u tome žanru.

„Definitivno energija te glazbe. Kada smo svirali s Open Road-om uvijek je bio bitan filing, nismo gledali da svaki ton bude najtočniji na svijetu iako je to bilo uvijek. Bila nam je bitna ta neka energija. Imali smo probe u konobi i onda bi zasvirali, pa bi moj prijatelj Tvrtko, basist, nešto napravio za jesti. To je bio cijeli doživljaj, nije to bilo samo sviranje, to je bilo druženje i voljeli smo slušati mjuzu dok bismo marendali. Uzor su mi Led Zeppelin, Doorsi, Floydi...“, navodi.

Gradeći kantautorsku karijeru, nedavno mu je izašao novi singl ‘Neobranjivo‘. Uz to, surađuje i s drugim autorima. Osjeća li da je pronašao neki svoj zvuk ili još uvijek istražuje?

„Na pola sam puta. Istražujem i pokušavam. Recimo ‘Neka zvona zvone‘, to mi je možda taj zvuk, ali mora biti bendovski zvuk i pristup. ‘Neobranjivo‘ zapravo ima taj možda malo siroviji bendovski zvuk i nekako težim ka tome“, rekao je glazbenik.

Eni Jurišić, Vjekina supruga, također je glazbenica, nastupaju zajedno, a snimili su duet. Jesu li ikada probali zajedno napisati pjesmu?

„Sto puta! Imamo nešto u ladicama, ali nikako se odvažiti. Imamo neke refrene, napišeš vers, onda to stoji, ali trebalo bi se malo više posvetiti tome", otkriva i dodaje da se glazbeno nadopunjavaju.

„Puno si pomažemo jer se bavimo istim poslom. Od ‘The Voicea‘ jako puno toga dijelimo zajedno, glazbenih problema, idemo skupa na koncerte. Sve nekako prolazimo zajedno pa nam je i jednostavnije jer je super imati podršku nekog tko se bavi istim poslom. Guštamo zajedno, lijepo nam je.“

Postoje i neke želje i snovi koje ovaj talentirani glazbenik gaji za sebe i glazbu.

„San mi je napisati pjesmu, stati na pozornicu i da publika pjeva tu pjesmu koju sam napisao.“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 20:46