IZLAZAK NA PREMIJERU

Vjekoslava Huljić i njezina sestra, supruga svestranog sportaša, uživale u baletnoj predstavi: ‘Hana je ista teta‘

Dobre gene očigledno naslijedila i Hana Hujić koja nalikuje mami, ali je u biti, "precrtana" teta Brankica

Vjekoslava Huljić i Brankica Šola
 

 Josko Supic/Cropix

U splitskom HNK za kraj kazališne sezone odabrali su jednu posebnu baletnu predstavu, djelo uglednog francuskog plesača i koreografa Angelina Preljocaja "La stravaganza/ Noces".

Preljocaj je jedan od najvećih koreografa današnjice, surađivao s kazališnim kućama u New Yorku, Milanu i Parizu, a u Splitu je njegove jednočinke prenijela asistentica francuskog koreografa i bivša plesačica Claudia De Smet.

Premijera je privukla mnoga poznata lica iz društvenog života, a svoje mjesto u publici našla je i Vjekoslava Huljić koja je bila u društvu sestre Brankice Šole. Brankica Šola, poznata je splitska odvjetnica i supruga Ivana Šole, svestranog sportaša, motociklista i hrvatskog olimpijca u bobu. On je bio i jedan od aktera kultne reklame za Pipi u kojoj je zablistala Ana Sasso.

Vjekoslava i Brankica imaju još jednu sestru, no ona se iznimno rijetko pojavljuje u javnosti. Sličnost između sestara koje su se djevojački prezivale Tolić nepobitna je. Još je veća otkako je Šola odlučila promijeniti boju kose pa od crvenokose postala plavuša kao i njezina sestra.

Pri pogledu na sestre mnogi su komentirali kako je njihove "dobre gene" očigledno naslijedila i Hana Hujić koja nalikuje mami, ali je u biti, "precrtana" teta Brankica u mlađim danima. Za sestrama Tolić, koje i danas izgledaju sjajno, 1980-ih godina uzdisali su mnogi Splićani, ali i gosti grada pod Marjanom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 03:57