NA HAPPY FM-U

Vlado Kalember o novom albumu i Baby Lasagni: ‘Mislim da je on na tragu da napravi pravu svjetsku karijeru‘

U ugodnom razgovoru slušateljima Happy FM-a je otkrio što misli o umirovljenju, ali i fenomenu Baby Lasagne

Vlado Kalember

 Kristijan Jalšić/Happy FM/

U ‘Special Happy Showu‘ gostovao je jedan od najvećih hrvatskih vokala, vječiti šarmer Vlado Kalember. Nakon više od desetljeća publici je predstavio novi album koji je nastao u suradnji s njegovim bendom Srebrna krila pod nazivom "Opasno je ljubit‘ ženu". U ugodnom razgovoru slušateljima Happy FM-a je otkrio što misli o umirovljenju, ali i fenomenu Baby Lasagne.

image

Vlado Kalember

Kristijan Jalšić/happy Fm/

- Nakon dugog iščekivanja, nastao je album "Opasno je ljubit ženu"? Kako je došlo do toga? – upitao je voditelj Elvis Mehičić glazbenu legendu Vladu Kalembera.

- Slučajno sam došao do toga teksta, učinio mi se dosta zgodan, onda sam ga uglazbio i ispala je onako zgodna pjesma. Ali dobro, kada se kaže opasno je ljubiti ženu, u nastavku kaže koju želi ljubit‘ svatko. Tako da nije baš sve žene opasno ljubiti - rekao je.

@happy_fm Vlado Kalember pjeva bivšoj supruzi Ani Rucner 🎤🫶🏻 #happyfm #festivalhitova ♬ original sound - Happy FM

Na albumu se nalazi deset pjesama, od čega četiri nove, ali tu su i već provjereni hitovi, kao i popularna ‘Ana‘ u novom aranžmanu, nastala u suradnji s našom najpoznatijom violončelisticom Anom Rucner, Vladinom bivšom suprugom.

image

Vlado Kalember

Kristijan Jalšić/happy Fm/

- Album ima puno laganih pjesama, a one su nastale u ono doba korone. Onda je to bilo vrijeme kada smo, barem mi iz svijeta glazbe, bili konstantno doma i gledali televiziju i obično negdje oko ponoć, jedan ujutro bih otišao u radnu sobu nešto raditi i onda naravno, što u jedan ujutro mogu napraviti, u tome tužnom trenutku nego laganu pjesmu... Kada je prošla korona nastale su ove brže... - prepričao je.

image

Vlado Kalember

Kristijan Jalšić/Happy FM/

Iako je napunio 71. godinu, Vlado, kao ni većina njegovih kolega glazbenika, o mirovini ne razmišlja.

- Valjda je to dobra odluka, mi smo ono kao kauboji, umiremo u čizmama - tvrdi Vlado.

- Tolike godine ste na sceni, je li vam ikada došlo da kažete sami sebi: dosta mi je sada više svega? - upitao je voditelj Elvis.

- Naravno i logično je da se i to dogodi, ali iz opreza nisam nikad ni sebi ni drugima rekao: nikad više - tvrdi Vlado.

image

Vlado Kalember

Kristijan Jalšić/happy Fm/

Otkrio je i kako je s oduševljenjem pratio Baby Lasagnu i da mu predviđa svjetski uspjeh.

- Napravio je totalni rusvaj, ja čak nekako mislim da mu je dobro što je drugi, jer bi se našlo dosta onih koji bi rekli zašto je pobijedio… A kada ste moralni pobjednik onda je to bolje! Jer razlika između njega i ovog dečka iz Švicarske je jedino to što je dobio onaj stakleni kipić. On je moralni pobjednik Eurosonga! To je potpuno evidentno da je Eurosong prerastao u glavni glazbeni događaj u svijetu, što sam rekao kada sam i zadnji put bio pričao, da u moje vrijeme nije bilo niti blizu. Tako da, ono, poslovno gledano, njemu se dogodilo najbolje što mu se moglo dogoditi. On je evidentno beskrajno talentiran dečko i što je najvažnije, i drag, i simpatičan, i zgodan… - oduševljeno se raspričao o Baby Lasagni.

image

Vlado Kalember

Kristijan Jalšić/happy Fm/

- Moj sin koji ima 17 i pol godina ima tri najbolja frenda, jedan je Nizozemac, drugi Danac, treći Talijan, i oni kad se god njemu jave, jer oni se preko videa druže, oni imaju ovaj ples - ‘Rim Tim Tagi Dim‘ – to im je pozdrav… Tako da je to sve skupa po meni ispalo gotovo savršeno - tvrdi Vlado.

- Mislim da je on na tragu da napravi baš pravu svjetsku karijeru! – zaključio je Kalember.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 11:40