SJEĆANJE NA DJETINJSTVO

'VLASNIK NAS JE POKUŠAO SKINUTI SA STABALA PRAZNOM SAČMARICOM!' Urnebesnom fotografijom Ljiljana Nikolovska potaknula buru sjećanja na splitske 70-te

 Feđa Klarić / CROPIX

Ljiljana Nikolovska objavama na Facebooku često izazove oduševljenje kod brojnih prijatelja i poklonika, posebice onih srednje generacije za koje je oduvijek bila i ostala sinoninom "prave pjevačice Magazina", piše Slobodna Dalmacija.

Ljilja se u Los Angelesu ovaj put sjetila sebe u 70-ima i objavila crno-bijelu fotografiju na kojoj pozira u bijelom đemperiću kakvog su (ili već neku vrlo sličnu inačicu) tijekom te dekade u jednom trenutku imale valjda sve curice s ovih područja, a hlače zvonarice samo su zaokružile poznati styling.

Objava je dakako polučila brojna sjetna i sretna sjećanja, kao i raspravu o točnoj lokaciji gdje je fotografija nastala.

"Split, stari 'Mornar', 70'te" - napisala je Nikolovska, a Splićanin sa švicarskom adresom, Joško Koludrović, smjesta je demantirao ustvrdivši da "nije stari Mornar nego skale od bazena Mornara, a straga se vidu Šore i Gusar."

"Na tu rupicu na podu di su ti noge liti se stavi skala za uć u bazen..." - pojasnio je Koludrović, a Ljilja se spremno uključila u "analizu terena", piše Slobodna.

"Joke, tu san odrasla. Kuća mi je bukvalno bila dvi minute uzbrdo. Od iza, livo, su tribine, a desno se (ne)vidi puteljak za na "Daske" i "Gusara". Iznad su bili vinogradi, prolazi, travnjaci i voćnjaci, odakle je nas dicu vlasnik pokušava skinit sa stabala praznom sačmaricom! Vanjski dio bazena, odakle smo svakodnevno skakali (čak s jarbola kad je štagod veće bilo usidreno), je neki pametnjaković drža za skladište starog željeza. Milijjun puta smo skakali na centu od ruzinavih oštrih kopalja i ploča. Osim pokoje injekcije protiv tetanusa, svi živi. Bog stvarno nekad čuva dicu i pijane..." - zaključila je splitska pjevačica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 06:39