OKRŠAJ NA HVARU

Vlasnik otmjenog zdanja: Svi lažu, a nitko nema ovlasti da se ‘Jugoslovenka’ snima u mojoj vili!

Drinković tvrdi da je Majetić unajmio njegovu kuću za 8 do 12 ljudi, ali ju je bez njegova znanja pretvorio u filmski set za 100 ljudi
Veljko Drinković
 Privatna arhiva

Ne stišava se drama oko snimanja srpske sapunice “Jugoslovenka” koja se za televiziju Pink snima na Hvaru.
Veljko Drinković, vlasnik vile Dvori sv. Jurja tvrdi da se snimanje telenovele, čiji je idejni začetnik, scenarist i redatelj Roman Majetić, otkazuje do daljnjeg.

Privatni posjed

- Na sastanku je jutros izglasano da se otkazuje snimanje sve dok se Majetić ne dogovori s vlasnicima privatnih kuća oko dozvola i naknada za snimanje na njihovim privatnim posjedima te dok im ne plati naknadu za dosadašnje korištenje njihovih privatnih posjeda u svrhu snimanja bez dozvole za to - govori Drinković.

image
Veljko Drinković
Privatna arhiva

Dvosatni sastanak je, kako tvrdi Drinković, održan jučer od 9 do 11 sati u općinskoj vijećnici u Jelsi. Na sastanku su bili načelnik općine Nikša Peronja, zamjenik načelnika Ivan Grgičević, ujedno i član Udruge za očuvanje sela Humac, te još 30-ak članova udruge, a u ime produkcije serije “Jugoslovenka” na sastanku je bila Ivana Lea Korejzl, zagrebačka arhitektica i scenografkinja te bivša supruga Romana Majetića, nabraja Drinković.

Njegova vila Dvori sv. Jurja s četiri zvjezdice, koja vrijedi 2,5 milijuna eura, a prostire se na 350 četvornih metara i ima okućnicu od 30 tisuća četvornih metara njegovanog vrta, u povijesno-ljubavnoj sapunici “Jugoslovenka” glumi grčku rezidenciju regenta Aleksandra Karađorđevića.

image
Tom Dubravec/Cropix

- Tražim naknadu za dosad snimljene kadrove u vili i na svom privatnom posjedu dalje ne dozvoljavam snimanje. U vili mogu ostati kao gosti, ali naravno ne svih 100 ljudi, nego njih 8-12, kako je predviđeno. Istina, općina Jelsa je izdala rješenje tvrtki Roman production d.o.o. iz Srbije kojim dozvoljava korištenje javne površine na području općine Jelsa, mjestima Humac i Jelsa - lukobran “Iga”, kao i parkirni prostor ispred groblja za potrebe snimanja, no to su sve javne površine. Nema općina ovlasti dozvoliti snimanje serije u mojoj vili - objašnjava Drinković.

Tvrdnje o obustavi snimanja provjerili smo kod načelnika općine Nikše Peronje, koji je na naš upit kratko odgovorio.
- Ne, ne prekida se snimanje - rekao je.

Tko je u pravu

Za komentar smo zamolili i Romana Majetića, koji je također istaknuo da se snimanje ne prekida.

image
Roman Majetić
Tom Dubravec/Cropix

Kada smo se ponovno javili Veljku Drinkoviću s informacijama da se snimanje, čini se, ipak ne prekida, kako tvrde drugi sugovornici, on je na to istaknuo da - lažu.
Podsjetimo, gotovo 120 članova glumačke i produkcijske ekipe stiglo je u Hvar na punih pet tjedana snimati “Jugoslovenku”, spin-off sapunice “Crveni mesec” koja je u Srbiji bila među najgledanijim televizijskim sadržajima. Drinković, koji je Majetiću iznajmio vilu preko agencije u Splitu, tvrdi da mu je vila iznajmljena za odmor, kao turistički smještaj za 8-12 ljudi, a ne kao filmski set za više od 100 ljudi. Kada je Majetića s tim suočio, tvrdi Drinković, došlo je do sukoba.

image
Tom Dubravec/Cropix

- Počeo je nekontrolirano urlati i nažalost u svom tom paranormalnom stanju me i fizički napao. Pozvao sam policiju i podnio kaznenu prijavu. Uzurpirao je prostor. Onda mi je u jednom trenutku prijetio da će me upucati, pa sam ponovno zvao policiju - rekao je ranije Drinković za Nedjeljni Jutarnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 20:50