PORUKA IZ KANADE

VLATKA POKOS BRANI POBJEDNIKA SUPERTALENTA 'Teško je zadržati suze dok ovo pišem. To su komentari anonimnih bijednika bez dobrote i ljudskosti'

 
 Marko Todorov/Cropix / Screenshot/YouTube

Pjevač Denis Barta iz Sarajeva prošle je nedjelje, zahvaljujući najvećem broju glasova gledatelja, postao šesti pobjednik Supertalenta. Nagradu od 200 tisuća kuna u dogovoru s ocem Nebojšom odlučio je donirati bolesnoj djeci i djeci s invaliditetom u Hrvatskoj te Roditeljskoj kući u Sarajevu budući da se i sam cijeli život bori s poteškoćama.

Denis je rođen sa šest mjeseci i samo 535 grama u Padovi, slijep je te ima epilepsiju i autizam. Komponira, piše, svira i pjeva, imao je više operacija, a za svoje liječenje skuplja sam novac pjevajući na ulici, po kafićima i prodajući svoj CD s obradama svjetskih hitova. Malo što može s rukama. Ne može se sam hraniti, prati, odijevati, ali zato s klavijaturama i tastaturom računala nema problema.

Upravo je zato njegova pobjeda podijelila javnost. Jedni smatraju da je publika odabrala Denisa ‘iz sažaljenja’ dok drugi, posebice oni koji su se u životu susreli s nekim oblikom takvih poteškoća, apsolutno podržavaju njegov uspjeh. Silni komentari na društvenim mrežama, osobito oni otrovni, povrijedili su njegovog oca koji je, uz majku Eldinu, cijeli život podredio sinu.

Na Instagramu se oglasila i Vlatka Pokos koja je pružila bezrezervnu podršku Denisu i njegovom ocu:

- Već dulje vrijeme pratim Denisovu nevjerojatnu životnu priču, borbu i uspjeh u medijima. Želim javno pružiti podršku i izraziti divljenje njemu i njegovoj obitelji. Osobito njegovom ocu, toplom i brižnom, kojeg su pročitah danas, povrijedili negativni, bijedni komentari. Komentari anonimnih bijednika bez talenta, dobrote i ljudskosti. Bez ičeg vrijednog u životu.

Vaš sin je poseban, a isto tako i Vi i cijela obitelj. Bez Vaše ljubavi i podrške on ne bi mogao svoju tešku sudbinu pretvoriti u nešto prekrasno kao što je glazba i njegov topao glas. Denis je zaslužio ovu pobjedu i puno više od toga, on je simbol snage i borbe za život usprkos svim teškoćama. Bog mu je dao težak križ, ali i blagoslovio toplom i velikom dušom i snagom.

Teško je zadržati suze čak i sada kada ovo pišem. I ne, nisu to suze sažaljenja nego i sreće i ponosa i tuge i nade... Denisu želim puno, puno koncerata i uspjeha, a cijeloj obitelji šaljem puno zagrljaja i ljubavi iz daleke Kanade - napisala je.

View this post on Instagram

#denisbarta #heroj #obitelj #ljubav #dobrota #borbazazivot #cudesniDenisVec dulje vrijeme pratim Denisovu nevjerojatnu zivotnu pricu, borbu i uspjeh u medijima. Zelim javno pruziti podrsku i izraziti divljenje njemu i njegovoj obitelji. Osobito njegovom ocu, toplom i briznom, kojeg su procitah danas, povrijedili negativni, bijedni komentari. Komentari anonimnih bijednika bez talenta, dobrote i ljudskosti. Bez iceg vrijednog u zivotu. Vas sin je poseban a isto tako i Vi i cijela obitelj. Bez Vase ljubavi i podrske on ne bi mogao svoju tesku sudbinu pretvoriti u nesto prekrasno kao sto je glazba i njegov topao glas. Denis je zasluzio ovu pobjedu i puno vise od toga, on je simbol snage i borbe za zivot usprkos svim teskocama. Bog mu je dao tezak kriz ali i blagoslovio toplom i velikom dusom i snagom. Tesko je zasrzati suze cak i sada kada ovo pisem. I ne, nisu to suze sazaljenja nego i srece i ponosa i tuge i nade... Denisu zelim puno, puno koncerata i uspjeha a cijeloj obitelji saljem puno zagrljaja i ljubavi iz daleke Kanade.

A post shared by Vlatka Pokos (@vlatkapokos) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:05