AFERA ‘POPEVKE‘

Vlatka Pokos podržala Ninu Kraljić: ‘Stalno se očekuje da radimo besplatno ili za slavu‘

Nakon što je Nina Kraljić u posljednji tren otkazala svoj nastup na Festivalu kajkavskih popevki u Krapini, Vlatka Pokos stala je uz nju
Vlatka Pokos
 Jakov Prkic/Cropix

Nakon što su neke poznate osobe prozvale pjevačicu Ninu Kraljić zbog otkazivanja nastupa na Festivalu kajkavskih popevki u Krapini u zadnji tren, iako je ranije znala da neće za njega dobiti honorar, sada je u njezinu obranu stala bivša voditeljica Vlatka Pokos.

"Dajem apsolutnu podršku iznimno talentiranoj Nini Kraljić i njenoj borbi za bolji položaj glazbenih umjetnika u Hrvatskoj. Šira javnost treba znati da umjetnički rad i produkcija zahtijevaju puno novca. Istovremeno, od umjetnika se neprestano očekuje da rade besplatno ili za slavu! I sama sam se konstantno suočavala s tim.

Istina je da razni organizatori festivala uzimaju veliki novac za organizaciju istih, a umjetnici od toga eventualno mogu očekivati skromne putne troškove i isto takav smještaj. Uz to, od Umjetnika se očekuje da besplatno organizatoru ustupe svoje snimke za daljnje eksploatiranje. Snimku, čija cijena može biti i do 3000 eura, plaća umjetnik a eksploatira organizator festivala. Dakako, očekuje se vrhunski izgled, odjeća, šminka i frizura; sve to snosi umjetnik! Koji teško ili nikako može u Hrvatskoj naplatiti svoj rad i talent! Podrška Nini i ostalim umjetnicima u Hrvatskoj", napisala je Vlatka Pokos na Instagramu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:18