Mali vodič

Vodič kroz Fusion World Music Festival: dva dana glazbe domaćih i regionalnih zvijezda

To je gotovo ista pozornica na kojoj su prije dva tjedna nastupali DJ-evi tijekom Ultra Festivala, a organizator Fusiona je također tvrtka MPG Live

Pozornica Fusion Festivala

 FWMF

Splitski Park mladeži večeras ponovno postaje središte sjajne zabave. Tu će se okupiti ljubitelji domaće glazbe i glazbe iz regije na Fusion World Music Festivalu. Najvećom pozornicom u Europi, širokom 70 a visokom 20 metara tijekom dva dana, 22. i 23. srpnja, prodefilirat će najveće glazbene zvijezde iz Hrvatske i susjedstva. To je gotovo ista pozornica na kojoj su prije dva tjedna nastupali DJ-evi tijekom Ultra Festivala, a organizator Fusiona je također tvrtka MPG Live. Pozornica je tek neznatno izmijenjena nakon Ultre.

image

Pozornica Fusion Festivala

FWMF

Kako je rekao glasnogovornik Fusiona Gordan Vasilj, ovo je prvi festival s ovolikim brojem domaćih glazbenih imena koji imaju priliku nastupiti na doista svjetskoj razini. Ovaj glazbeni projekt nastao je s vizijom spajanja onog što se do sada činilo nespojivim, više različitih stilova glazbe u jedan jedinstveni glazbeni spektakl.

- Zadovoljan sam jer vidim da sve ide prema planu. Ova dva Fusion dana bit će, kako smo i najavili, svjetska. - rekao nam je Ivan Huljić, umjetnički direktor Fusion Festivala.

Huljić je, govoreći o izvođačima izjavio kako je njih izabrala publika, a organizatori su ih "samo okupili na jednom mjestu".

image

Ivan Huljić, umjetnički direktor Fusion festivala

FWMF

- Izvođači prve večeri su bili i još uvijek jesu prvi na YouTube trendingu, streaming servisima, generalno su najslušaniji. Ljudi koji će druge večeri izaći na binu, znači prvih pet na lineup-u su najslušaniji i najvrćeniji zadnjih 15 godina. Nakon njih izlaze izvođači koji trenutno pune sve gdje se pojave. - objasnio je Huljić.

Top-izvođači

Festival vrata otvara danas, u 19 sati. Program počinje DJ-jem Dadom, a u 21 sat počinju nastupi glazbenika koji će trajati sve do pet ujutro. Festival se nastavlja u subotu te traje do ranih jutarnjih sati u nedjelju.U dva dana će nastupiti gotovo dvadeset izvođača.

image

Sara Jo

Marko Todorov/Cropix/Cropix

U petak će tako, od 21 sat pa sve do jutra publiku zabaviti Sara Jo, Željko Samardžić, Aleksandra Prijović, Saša Matić, Aco Pejović, Hurricane, Gazda Paja i Voyage & Nucci.

image

Doris Dragovic

Tom Dubravec/ Cropix/Cropix

Subota će oduševiti sve ljubitelje domaće zabavne glazbe. Na pozornicu će izaći Houra Grupa, Gibonni, Doris Dragović, Petar Grašo, Nina Badrić, Dalmatino, Tonči Huljić &Madre Badessa, a u rane jutarnje sate i Jelena Rozga.

Narukvice s funkcijom

Na Fusionu, baš kao i na Ultri, koristit će se narukvice za više funkcija. Kupljene ulaznice treba zamijeniti za narukvice, a to se može učiniti oba dana festivala (od 15 sati do 3 ujutro). Narukvice se mijenjaju na glavom festivalskom ulazu u Park mladeži (ulaz iz Ulice Mike Tripala to jest s parkirališta trgovačkog centra).

image

Karta Fusion Festivala

FWMF

Fusion Festival koristi cashless sustav. Novčanici mogu ostati kod kuće jer korisnici mogu plaćati bankovnim karticama, ali i službenom festivalskom narukvicom. Šest Top Up lokacija gdje se one mogu "napuniti" gotovinom raspoređene su po festivalu. Da bi se izbjegle gužve i dulje čekanje, svi korisnici će moći nadoplatiti sredstva na narukvice i na glavnom ulazu u petak i subotu od 15 sati do 5 ujutro. Posjetitelji će moći napraviti iskup tijekom nedjelje, od 8 do 18 sati, opet na glavnom ulazu.

Velike brojke

Prvi kontingent ulaznica, kako su rekli iz organizacije prodan je u rekordnom roku. Od četvrtka je ulaznice moguće kupiti u dodatnim prodajnim kućicama na ulazu u festival. Organizatori su se pohvalili i rekordnim brojem VIP ulaznica, njih čak pet tisuća. Očekuje se da će na festival biti 50.000 posjetitelja.

Festivalska pravila

https://www.instagram.com/fusionfestival.hr/?hl=en

Gordan Vasilj više je puta upozorio sve koji stižu na Park mladeži na svjetska festivalska pravila, koja Fusion provodi u skladu s visokim sigurnosnim standardima. Ruksake i torbice, osim onih manjih, veličine dlana, neka ne nose na festival. Zabranjen je, primjerice, i unos otvorenih kutija cigareta. Sve informacije o festivalu, pa tako i o ovom pravilima mogu se naći i na stranici fusion.hr i društvenim mrežama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 16:09